Alvaro Morata, indisponibil pentru meciul Huddersfield – Chelsea

Antonio Conte a confirmat că atacantul spaniol Alvaro Morata nu va putea evolua în meciul dintre Huddersfield Town şi Chelsea

Articol scris de - unul din pilonii proiectului FootballClub.ro, coordonatorul comunității fanilor echipei Juventus Torino, totodată un bun cunoscător și analist obiectiv al întregului fotbal italian și al celui englez, cu peste 3000 de articole scrise despre fotbalul la nivel de club și zeci de cronici de meci scrise la turneele finale.
12 decembrie 2017
Alvaro Morata, Chelsea
Alvaro Morata, Chelsea

Antonio Conte a confirmat faptul că nu se va putea baza pe atacantul spaniol Alvaro Morata la meciul de campionat pe care Chelsea îl va disputa în această seară cu Huddersfield Town, ca urmare a unei accidentări în zona spatelui. Tehnicianul italian va avea astfel varianta Michy Batshuayi pentru postul de vârf în absenţa lui Alvaro Morata sau ar putea alege să evolueze cu Eden Hazard sau Pedro ca număr nouă fals într-un sistem tactic 3-4-3 la meciul programat a se disputa pe The John Smith’s Stadium.

Fostul atacant al celor de la Real Madrid şi Juventus a evoluat pe toată durata celor 90 de minute în partida pe care Chelsea a pierdut-o cu West Ham United în etapa anterioară, dar nu va putea evolua în duelul cu Huddersfield Town, iar Antonio Conte nu a ratat ocazia de a sublinia încă o dată necesitatea unui lot mai amplu pentru a putea face faţă unui ritm al confruntărilor din trei în trei zile de acum şi până după Anul Nou. Vârful spaniol adus de campioana Angliei vara trecută de la Real Madrid, care a marcat zece goluri până în prezent, a fost de asemenea indisponibil la jumătatea lunii noiembrie, iar antrenorul italian al grupării londoneze va spera ca accidentarea acestuia să nu fie de lungă durată având în vedere importanţa şi contribuţia din prima jumătate a stagiunii. Antonio Conte a dezvăluit de asemenea faptul că mai mulţi jucători ai lui Chelsea se confruntă cu probleme fizice şi oboseală ca urmare a prezenţelor constante de la începutul campionatului.

În afară de Alvaro Morata, fostul antrenor al lui Juventus nu se va putea baza la acest meci nici pe David Luiz, în continuare indisponibil din cauza unei accidentări la genunchi care l-a ţinut în afara terenului la cele mai recente patru partide. Danny Drinkwater a fost inclus în lotul pentru deplasarea de la Huddersfield, deşi s-a confruntat la rândul său cu o serie de probleme medicale: „Morata este indisponibil. Este puţin obosit şi se confruntă cu o problemă în zona spatelui.” – a confirmat Antonio Conte, înainte de duelul contând pentru etapa cu numărul 17 din Premier League – „Când joci din trei în trei zile este imposibil să ai o sesiune de antrenament corespunzătoare şi să lucrezi pe aspectul fizic. Este imposibil, deoarece trebuie să te pregăteşti cu jucătorii pentru un meci la fiecare trei zile.”

„Cred că trebuie să fim realişti, deşi vom încerca să ne descurcăm cât mai bine. Dacă stau aici să mă plâng, nu este maniera corectă de a aborda lucrurile. Trebuie să încercăm să ne descurcăm, deşi va fi foarte dificil, deoarece lotul nu este unul amplu pentru a face faţă meciurilor la intervale scurte de timp. Unii jucători sunt obosiţi, după cum este normal să se întâmple, deoarece unii evoluează fără pauză încă de la turneele noastre amicale din China şi Singapore. Dar repet, trebuie să găsim cea mai bună soluţie în aceste condiţii, să găsim soluţii pentru a roti jucătorii. Vom încerca să jucăm cu determinare şi dorinţă de victorie.” – a explicat Antonio Conte la conferinţa de presă înainte de meciul Huddersfield – Chelsea.

Campioana Angliei are de recuperat 14 puncte faţă de Manchester City în clasamentul Premier League, o performanţă ce pare aproape imposibil de realizat având în vedere evoluţiile şi rezultatele echipei lui Pep Guardiola.