Antonio Conte, criticat pentru modul de gestionare a lui Michy Batshuayi

Presa britanică şi fanii lui Chelsea au pus la îndoială decizia lui Antonio Conte de a nu-l trimite pe teren pe Michy Batshuayi după accidentarea lui Morata

Alvaro Morata, Michy Batshuayi (Chelsea)
2 octombrie 2017

A fost un weekend dezamăgitor pentru Chelsea, care pentru a doua oară în actulala ediţie de Premier League, a fost învinsă pe teren propriu. Iar eşecul poate fi considerat cu atât mai dureros cu cât a fost consemnat în faţa unei contracandidate directe la câştigarea titlului, Manchester City. Echipa antrenată de Pep Guardiola s-a impus cu scorul de 1-0 pe Stamford Bridge, graţie unui gol marcat de Kevin De Bruyne printr-o execuţie splendidă din afara careului, fără speranţe pentru Thibaut Courtois, ale cărui intervenţii au păstrat pe Chelsea în joc până la final în meciul de sâmbătă.

Pentru Chelsea, dincolo de eşecul cu Manchester City, mai preocupantă este evoluţia sub aşteptări a compartimentului ofensiv, în special după accidentarea lui Alvaro Morata în prima repriză. Fostul atacant al lui Real Madrid, autor a şase goluri în Premier League, a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei probleme musculare, însă pentru moment a fost inclus în lotul echipei naţionale a Spaniei pentru meciurile cu Albania şi Israel din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018.

Tehnicianul italian a decis să nu îl introducă pe teren pe Michy Batshuayi în locul lui Alvaro Morata, ci a ales să apeleze la Willian, a cărui evoluţie modestă a generat nemulţumiri în rândul fanilor. Presa britanică a scos în evideţă situaţia lui Michy Batshuayi şi aparent lipsa de încredere din partea lui Antonio Conte, în ciuda unui randament bun al tânărului atacant belgian în puţinul timp petrecut pe teren. The Times a analizat problemele dintre Antonio Conte şi Michy Batshuayi:

“Situaţia lui Batshuayi devine una din ce în ce mai curioasă. Conte a dat de multe ori impresia că îl consideră pe belgian mai mult un jucător promiţător pentru viitor decât cineva pe care se poate baza aici şi acum. Însă această scuză îşi pierde din credibilitate dacă luăm în considerare faptul că Batshuayi are 23 de ani, iar Conte i-a acordat încredere tânărului de 21 de ani Andreas Christensen să intre în linia defensivă de trei jucători. Impresia generală este că Antonio Conte nu apreciază contribuţia sa de până acum, cu goluri şi acţiuni de atac create pentru coechipieri, însă este greu să ieşi în evidenţă când prezenţele pe teren sunt reduse.” – a precizat ziarul britanic The Times.

Prin intermediul reţelelor de socializare, fanii lui Chelsea şi-au exprimat nemulţumirea faţă de modul în care antrenorul italian al campioanei Angliei gestionează situaţia lui Michy Batshuayi şi au încercat să găseasă o explicaţie pentru faptul că formaţia londoneză nu a transferat niciun alt atacant în această vară, lăsându-l în acelaşi timp pe Diego Costa să plece de pe Stamford Bridge.