Arsene Wenger, încântat de tânăra generaţie de jucători ai lui Arsenal

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a discutat despre necesitatea ca tinerii jucători să primească şansa de a evolua cât mai mult în Premier League

Arsene Wenger, Arsenal
24 octombrie 2017

Francezul Arsene Wenger a declarat că intenţionează să ofere multe şanse tinerilor jucători de la academia lui Arsenal, fiind încântat de faptul că generaţia de 18 ani a clubului londonez este una excepţională faţă de anii precedenţi. Antrenorul lui Arsenal a profitat deja de competiţii precum Cupa Ligii Angliei sau UEFA Europa League pentru a le oferi debutul la echipa mare unor tineri şi talentaţi jucători precum Reiss Nelson, Jo Willock, Josh Dasilva, Eddie Nketiah, Marcus McGuane sau Ben Sheaf, iar tehnicianul francez intenţionează să continue această abordare şi la meciul cu Norwich City, programat a se disputa astăzi, în faza optimilor de finală din Cupa Ligii Angliei, o partida în vederea căreia tânărul portar Matt Macey va avea oportunitatea de a-l înlocui pe accidentatul David Ospina.

Discutând despre responsabilitatea de a acorda tinerilor şansa de a evolua în meciuri oficiale, Arsene Wenger a explicat: “Nu am avut la dispoziţie mulţi jucători de perspectivă în ultima vreme, dar acum avem o generaţie de 18 ani extraordinar de valoroasă. Eu sunt în continuare de părere că una dintre problemele din Premier League în acest moment este faptul că aceşti băieţi nu primesc suficient de multe minute. De aceea eu sunt nerăbdător să le ofer şanse importante şi îmi doresc să fac lucrul acesta cât mai des. Dacă privim în jurul nostru, faptul că Premier League a devenit un campionat atât de competitiv înseamnă că pentru aceşti băieţi devine din ce în ce mai greu să se impună, iar presiunea este foarte mare, prin urmare îi vedem din ce în ce mai puţin pe teren.” – a declarat tehnicianul lui Arsenal, înainte de confruntarea cu Norwich City din Cupa Ligii Angliei.

“Dacă ne uităm la rezultatele înregistrate de echipele de tineret ale Angliei, observăm că sunt printre cele mai bune echipe la nivelul lor, dar responsabilitatea ne revine nouă, antrenorilor, să le dăm posibilitatea de a creşte.” – a continuat Arsene Wenger. Unul dintre jucătorii care a profitat din plin de şansele primite în această primă parte a stagiunii este Ainsley Maitland-Niles. Versatilul jucător în vârstă de 20 de ani a câştigat Campionatul Mondial Under 20 cu naţionala Angliei vara trecută şi a adunat deja cinci prezenţe pentru Arsenal în actualul sezon. Încrederea acordată de Arsene Wenger tânărului jucător este atât de mare încât tehnicianul francez îi avertizează pe titularii consacraţi din linia de mijloc să fie atenţi la ascensiunea jucătorului de la academia lui Arsenal:

“Avantajul imens pe care îl are Maitland-Niles, dar în acelaşi timp şi dezavantajul, este faptul că poate să joace oriunde. Uneori ca antrenor te bucuri de posibilitatea de a avea la dispoziţie un jucător capabil să evolueze oriunde ai nevoie de el. Poate să joace fără probleme în bandă, deoarece are viteză, este un băiat inteligent şi cred că mai trebuie doar să adauge un pic de forţă pe toată durata celor 90 de minute. Dar se simte atât de bine cu mingea la picior, este rapid şi de asemenea are abilitatea de a recupera baloane. Poate să joace şi în zonă centrală şi pot să spun deja că este aproape de a deveni un jucător de bază la echipa mare. Aş fi foarte atent dacă aş fi un jucător de bază la echipa mare în acest moment. Postul lui preferat este cel de mijlocaş central şi acolo cred că va ajunge în cele din urmă să joace pe termen lung.” – a concluzionat Arsene Wenger.