Arsene Wenger, incert asupra viitorului său la Arsenal

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a discutat despre meciul pierdut cu Manchester City în finala Cupei Ligii Angliei şi viitorul său la echipa londoneză

Arsene Wenger, Arsenal
26 februarie 2018

Antrenorul francez Arsene Wenger a lăsat de înţeles că s-ar putea despărţi de Arsenal la finalul sezonului, într-un scurt interviu acordat la finalul meciului pe care “Tunarii” l-au pierdut cu scorul de 3-0 contra celor de la Manchester City, în finala Cupei Ligii Angliei. Arsenal a fost surclasată într-o manieră categorică de liderul clasamentului Premier League, iar golurile marcate de Sergio Aguero, Vincent Kompany şi David Silva au dus la cea de-a treia înfrângere a lui Arsene Wenger într-o finală de Cupa Ligii Angliei, o competiţie pe care tehnicianul francez nu a reuşit încă să o câştige.

În vârstă de 68 de ani, Arsene Wenger se află pe banca celor de la Arsenal din 1996, reuşind să aducă 17 trofee în palmaresul clubului de-a lungul celor 22 de ani. Antrenorul francez, care vara trecută a semnat o prelungire a contractului valabilă pe încă doi ani, a precizat că viitorul său la Londra nu este cert. Întrebat dacă va continua să pregătească pe Arsenal şi în stagiunea viitoare, Arsene Wenger a oferit un răspuns simplu: “Cine ştie?”

Antrenorul francez a dorit apoi să răspundă criticilor lui Gary Neville şi a dezvăluit că al patrulea arbitru l-a întrebat de ce doreşte să prelungească agonia echipei sale, într-un moment în care eşecul contra celor de la Manchester City părea sigur. Golul marcat de David Silva a dus la o reacţie vehementă din partea lui Gary Neville, care a caracterizat formaţia londoneză ca fiind, printre altele “fricoasă” şi “patetică”. Arsene Wenger a replicat la finalul meciului: “Când pierzi un meci totul este pus la îndoială. Personalităţile TV mai ales, pun totul la îndoială. Am jucat împotriva unui adversar foarte puternic, nu putem spune că am înfruntat o echipă de nivel mediu. Manchester City domină Premier League într-o manieră autoritară. Unii dintre critici au fost jucători şi îi cunosc foarte bine. Nu au dat întotdeauna 200% pe teren.”

Arsene Wenger a explicat apoi conversaţia pe care a avut-o cu al patrulea arbitru, în ultimele momente ale confruntării de pe stadionul Wembley: “Nu al patrulea arbitru decide timpul de prelungire. Când am întrebat centralul de ce nu a acordat mai multe minute de prelungire, el [al patrulea arbitru, Graham Scott] m-a întrebat ‘de ce doreşti mai mult timp’. I-am răspuns că nu este treaba lui să stabilească minutele de prelungire.” – a adăugat Arsene Wenger, citat de presa britanică.

Şansele lui Arsenal de a mai câştiga un trofeu în acest sezon se îndreaptă acum doar către UEFA Europa League, o competiţie ce poate căpăta o importanţă şi mai mare având în vedere faptul că oferă posibilitatea de a obţine prezenţa în viitoarea ediţie de UEFA Champions League, un obiectiv care cu dificultate mai poate fi îndeplinit de “Tunari” prin parcursul din Premier League. Totuşi, Arsenal va avea o sarcină dificilă, urmând a înfrunta pe AC Milan în optimile de finală din UEFA Europa League, echipa milaneză aflându-se într-o formă recentă excelentă.