Barcelona ar fi lider în La Liga… dacă meciurile s-ar termina la pauză

Barcelona a câștigat doar 4 puncte în repriza secundă față de rezultatele la pauză, mult sub rivalele la titlu Atletico, Real Madrid și Sevilla.

Trincao, marcatorul golului decisiv în Betis - Barcelona 2-3 (7 februarie 2021)
24 februarie 2021

“Din punct de vedere fizic au fost mult peste noi”, spusese Ronald Koeman la finalul meciului pierdut de Barcelona pe Camp Nou împotiva lui PSG, iar statistica sugerează că pregătirea fizică deficitară ar putea fi explicația poziției modeste ocupate și în campionat. Formația blaugrana ocupă locul 4 în La Liga cu 47 de puncte după 23 de meciuri jucate, la opt puncte de liderul Atletico Madrid, însă ar fi lider cu 43 de puncte dacă ierarhia ar fi stabilită în funcție de rezultatele la pauză, cu 2 mai mult decât Atletico și 3 față de Real Madrid și Real Sociedad.

Lucrurile stau însă altfel în reprizele secunde ale meciurilor, în care catalanii au câștigat doar 4 puncte față de rezultatele înregistrate la pauză, mult sub rivalele la titlu: Real Madrid a câștigat în ultimele 45 de minute 12 puncte, Sevilla 13, iar Atletico Madrid 14. Singurele meciuri în care Barcelona a câștigat puncte după pauză față de rezultatul de la intrarea la cabine au fost cel din deplasare cu Betis (3-2 de la 0-1) și cel de la Alaves, încheiat 1-1 după 0-1 la pauză, dar cu superioritate numerică pentru catalani din minutul 62.

Statistica este asemănătoare și în ceea ce privește golurile marcate, capitol la care formația blaugrana este singura din primele patru în scădere după pauză. Barcelona are un raport de 26-10 în prima repriză și 24-12 în doua, Real Madrid trece de la 19-9 la 23-10, Sevilla de la 14-8 la 20-8, în timp ce Atletico face un salt incredibil în partea secundă a meciurilor, de la 16-7 la 29-9.