Chelsea, aproape de a găsi un înlocuitor pentru Thibaut Courtois

Chelsea îşi îndreaptă atenţia către un posibil înlocuitor pentru Thibaut Courtois, având în vedere situaţia incertă a portarului belgian

Peter Gulacsi (RB Leipzig)
22 martie 2018

Portarul Peter Gulacsi nu a primit niciodată şansa de a-şi face debutul la echipa mare a lui Liverpool, însă la cinci ani distanţă după ce a părăsit gruparea de pe Anfield, fostul jucător al celor de la MTK Budapesta ar putea avea ocazia reveni în Premier League. Peter Gulasci a semnat iniţial pentru Liverpool în 2007 sub formă de împrumut, pentru ca un an mai târziu să fie achiziţionat definitiv de “Cormorani”, însă nu a reuşit să adune nicio prezenţă, înainte de a fi cedat la Red Bull Salzburg în 2013.

Din acel moment, portarul născut în Budapesta a impresionat prin evoluţiile sale constante şi a devenit unul dintre cei mai buni portari din Bundesliga, cu doar 34 de goluri primite după cele 26 de etape în care a evoluat până în prezent pentru actualul său club, RB Leipzig, echipă aflată momentan pe locul al şaselea în clasamentul din Bundesliga, dar care speră încă să poată evolua în UEFA Champions League şi în stagiunea viitoare. Evoluţiile excelente ale lui Peter Gulacsi şi siguranţa oferită jocului celor de la RB Leipzig au făcut ca interesul lui Chelsea pentru portarul în vârstă de 27 de ani să devină din ce în ce mai concret, inclusiv ca urmare a situaţiei incerte în care se află Thibaut Courtois. Viitorul portarului belgian alături de actuala campioană a Angliei nu pare deloc sigur, având în vedere faptul că internaţionalul belgian nu a acceptat o prelungire a contractului cu gruparea de pe Stamford Bridge, iar Real Madrid pare pregătită să îl readucă în Primera Division începând cu sezonul viitor. Paris Saint-Germain şi-a manifestat la rândul său interesul pentru un posibil transfer al lui Thibaut Courtois la finalul stagiunii 2017/2018.

Conform celor de la ESPN, Peter Gulacsi este considerat o soluţie interesantă nu doar datorită calităţilor şi a valorii demonstrate în ultimele sezoane, ci inclusiv datorită faptului că a crescut în fotbalul englez, de-a lungul celor cinci ani petrecuţi la Liverpool. RB Leipzig nu pare convinsă să renunţe la portarul său titular, însă foarte probabil multe vor depinde de poziţia finală ocupată de gruparea germană la finalul campionatului şi implicit de prezenţa în următoarea ediţie de UEFA Champions League. În cazul în care formaţia antrenată de Ralph Hasenhüttl nu va încheia pe unul dintre primele patru locuri în Bundesliga (şi nu va reuşi performanţa de a câştiga UEFA Europa League în acest an), RB Leipzig va fi nevoită cel mai probabil să accepte o despărţire de Peter Gulacsi la vară.