Danny Drinkwater analizează eşecul lui Chelsea din meciul cu Manchester United

Mijlocaşul Danny Drinkwater a discutat despre meciul pe care Chelsea l-a pierdut pe stadionul Old Trafford contra celor de la Manchester United

Danny Drinkwater (Chelsea) în duel cu Alexis Sanchez (Manchester United)
26 februarie 2018

Mijlocaşul englez în vârstă de 27 de ani al celor de la Chelsea, Danny Drinkwater, consideră că echipa sa nu ar fi meritat să părăsească terenul învinsă în meciul de pe stadionul Old Trafford, contra celor de la Manchester United, în special după evoluţia campioanei Angliei de-a lungul primelor 45 de minute. Mijlocaşul adus de Chelsea de la Leicester City a evoluat alături de N’Golo Kante în zona de centru a terenului şi a impresionat printr-o serie de recuperări şi tackling-uri reuşite. Totuşi, contribuţia sa nu a fost de ajuns pentru ca londonezii să obţină cel puţin un punct din duelul de pe Old Trafford, deşi Willian a reuşit să deschidă scorul pentru oaspeţi.

Analiza partidei din partea lui Danny Drinkwater a ilustrat dezamăgirea şi sentimentul de frustrare exprimat şi de antrenorul celor de la Chelsea, italianul Antonio Conte, la conferinţa de presă susţinută după meci: “Da, cu siguranţă am fi meritat ceva din acest meci.” – a explicat mijlocaşul englez, citat de presa britanică la finalul confruntării de pe stadionul Old Trafford – “În prima repriză am controlat jocul într-o manieră autoritară, apoi în partea a doua lucrurile au stat puţin diferit, jocul a fost mai echilibrat, însă cu siguranţă nu am fi meritat să pierdem acest meci. Nu ştiu cum arată statisticile, însă în prima repriză am jucat cu adevărat foarte bine, golul lor a venit din nimic. Am revenit pe gazon încrezători după pauză, dar din păcate lucrurile nu au decurs într-o manieră favorabilă pentru noi. A fost mai degrabă o luptă fizică, în zona de mijloc a terenului, ceea ce le-a convenit mai mult lor. Toţi jucătorii erau extrem de dezamăgiţi în vestiar.” – a recunoscut Danny Drinkwater.

Eşecul suferit de Chelsea în duelul cu Manchester United, colaborat cu victoria obţinută pe final de Tottenham pe terenul celor de la Crystal Palace, face ca momentan gruparea londoneză să iasă din top patru în ceea ce priveşte situaţia din clasamentul Premier League, cu zece etape înainte de finalul campionatul. Danny Drinkwater îndeamnă pe Chelsea să rămână concentrată pe finalul de sezon pentru a nu pierde un loc în viitoarea ediţie de UEFA Champions League: “Uneori fotbalul nu este drept şi nu te răsplateşte pentru evoluţia de pe teren, aceasta a fost una din acele zile. Există, desigur, lucruri asupra cărora trebuie să lucrăm în continuare pentru a le îmbunătăţi, însă trebuie să mergem înainte şi să ne concentrăm deja pe următoarele meciuri. Totul depinde doar de noi, trebuie să valorificăm evoluţiile prin victorii, iar apoi situaţia noastră din clasament cu siguranţă se va îmbunătăţi.” – a concluzionat mijlocaşul englez al celor de la Chelsea.