Două probleme pe care Chelsea trebuie să le rezolve în pauza competiţională

Antrenorul Antonio Conte trebuie să găseasă soluţii pentru defensiva campioanei Angliei şi banda dreaptă a lui Chelsea în absenţa lui Victor Moses

Antonio Conte, Chelsea
3 octombrie 2017

Euforia victoriei şi a jocului entuaziasmant contra celor de la Atletico Madrid în UEFA Champions League a fost umbrită de dezamăgirea eşecului suferit de Chelsea pe teren propriu în campionat, contra celor de la Manchester City, la doar trei zile distanţă după ce oamenii lui Antonio Conte reuşiseră o evoluţie excelentă pe stadionul Wanda Metropolitano din capitala Spaniei.

Dincolo de rezultatul final, prestaţia generală a campioanei Angliei este cea care îl preocupă cel mai mult pe antrenorul italian Antonio Conte, aflat la capătul unei săptămâni ce a dus la mai multe semne de întrebare decât răspunsuri şi a complicat ulterior situaţia lui Chelsea din cauza accidentării atacantului spaniol Alvaro Morata, poate cel mai în formă jucător al grupării londoneze în această primă parte a stagiunii. Din fericire pentru Antonio Conte, pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale ar putea să îi ofere timpul necesar pentru a identifica şi a corecta o parte din lucrurile care nu au mers bine de-a lungul primelor meci din actuala campanie. Dincolo de accidentarea lui Alvaro Morata şi de faptul că nu va putea lucra decât cu un număr redus de jucători în următoarele zece zile, tehnicianul italian are de rezolvat două mari probleme până la reluarea campionatului:

Situaţia lui Gary Cahill

Gary Cahill a avut un sezon anterior foarte bune, iar decizia de a fi numit căpitanul lui Chelsea părea una corectă având în vedere experienţa vastă, precum şi evoluţiile solide din stagiunea precedentă. Totuşi, debutul noului sezon a fost caracterizat de prestaţii mai degrabă modeste, fără a se ridica la nivelul aşteptărilor. Predispus la erori, Gary Cahill a părut mult mai puţin sigur în joc faţă de mai tinerii săi colegi, iar acum Antonio Conte va trebui să decidă cea mai bună variantă pentru defensiva lui Chelsea. Fostul antrenor al lui Juventus şi al naţionalei Italiei a considerat până acum că trebuie să îl joace pe Cahill, având în vedere trecutul său în fotbalul englez, precum şi statutul de căpitan, însă Antonio Rudiger şi Andreas Christensen au arătat în multe momente că ar putea reprezenta soluţii mai utile pentru moment.

Situaţia lui Davide Zappacosta

Davide Zappacosta a impresionat la debutul său în tricoul lui Cheslea, care a avut loc contra celor de la Qarabag, în primul meci din faza grupelor UEFA Champions League. Însă după începutul pozitiv, Davide Zappacosta nu a mai fost văzut pe teren în momente importante, iar un fapt semnificativ este reprezentat de decizia lui Antonio Conte de a-l utiliza pe Cesar Azpilicueta pe partea dreaptă, în absenţa lui Victor Moses. Fostul mijlocaş al lui Torino a fost adus pentru a oferi o alternativă pe acea poziţie, însă până în prezent nu pare a-l fi convins pe tehnicianul italian, deşi transferul lui Zappacosta a fost realizat pe o sumă importantă de bani. Antonio Conte nu va putea lucra cu jucătorul în acestă perioadă, Davide Zappacosta fiind convocat la echipa naţională a Italiei pentru ultimele meciuri din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018.