Francis Coquelin discută despre despărţirea de Arsenal, după transferul la Valencia

Mijlocaşul francez Francis Coquelin, prezentat oficial de Valencia, a discutat despre decizia de a părăsi pe Arsenal în această iarnă

Francis Coquelin a fost adus de Valencia de la Arsenal
12 ianuarie 2018

Mijlocaşul francez în vârstă de 26 de ani, Francis Coquelin, a recunoscut faptul că “aproape regretă” că nu a părăsit pe Arsenal mai devreme, după ce transferul său la gruparea spaniolă Valencia a fost oficializat în cursul săptămânii. Jucătorul de profil defensiv a fost adus de londonezi în 2008 de la Stade Lavallois şi după doar un sezon a reuşit să îşi facă loc la echipa mare, cu peste 20 de prezenţe în Premier League de-a lungul următorilor trei ani.

După perioadele petrecute sub formă de împrumut la Lorient, Freiburg, respectiv Charlton Atheltic, mijlocaşul francez a revenit la Arsenal, însă nu a reuşit să se impună. Evoluţiile sale din stagiunea 2016/17 au atras atenţia unor echipe, care ş-au exprimat interesul de a-l transfera în vară, însă jucătorul a ales la acel moment să rămână alături de “Tunari” pentru a lupta în tentativa de a-şi câştiga un loc în echipa pregătită de Arsene Wenger. Decizia nu s-a dovedit a fi una extrem de inspirată, iar Francis Coquelin a bifat un singur meci ca titular în actuala ediţie de Premier League şi un total de doar 155 de minute adunate pe teren la nivelul campionatului. O situaţie care l-a convins că este mai bine să îşi continue cariera la un alt club şi a dus la mutarea sa în Primera Division prin semarea acordului cu Valencia. Mijlocaşul de 26 de ani a fost prezentat oficial la gruparea de pe Mestalla în cadrul unei conferinţe de presă în care a recunoscut că alegerea de a rămâne pe Emirates la începutul stagiunii nu a fost cea corectă:

“Este adevărat faptul că au existat multe echipe interesate de transferul meu în vară, dar în mintea mea a fost doar ideea de a continua cu Arsenal şi de a face tot posibilul pentru a mă impune acolo. Însă nu a fost să fie, iar acum a apărut această oportunitate. Aproape că regret faptul că nu am venit aici mai devreme, dar consider că este o ocazie excelentă pentru mine şi le sunt recunoscător celor de la Valencia. Reprezintă o provocare imensă pentru mine şi un nou început în viaţa mea, care mă face să mă simt entuziasmat şi nerăbdător să intru pe teren.” – a explicat Francis Coquelin, al cărui contract cu Valencia este valabil până la finalul sezonului 2011/2012.

Valencia, aflată pe locul al treilea în clasamentul Primera Division, va evolua în următoarea etapă de campionat cu Deportivo, într-un meci programat a se disputa sâmbătă seara, pe Estadio Municipal de Riazor.