Frank Lampard indică cei mai buni jucători alături de care a evoluat

Fostul mijlocaş al lui Chelsea, Frank Lampard, a realizat un clasament al celor mai buni jucători alături de care a evoluat de-a lungul carierei

Didier Drogba, John Terry, Frank Lampard (Chelsea)
18 octombrie 2017

Fostul mijlocaş al celor de la Chelsea, Frank Lampard (cel mai bun marcator din istoria clubului londonez), care pentru o scurtă perioadă de timp a evoluat inclusiv pentru Manchester City, a avut oportunitatea de a juca alături de fotbalişti de cel mai înalt nivel de-a lungul carierei sale impresionante, însă nu s-a putut decide asupra unui singur coechipier, fiind rugat să numească cel mai bun jucător alături de care a evoluat vreodată.

Crescut la centrul de tineret al lui West Ham United, pentru care a debutat în Premier League la vârsta de 17 ani, Frank Lampard s-a impus apoi la Chelsea, alături de care a câştigat trei titluri (2004–05, 2005–06, 2009–10), patru trofee FA Cup (2006–07, 2008–09, 2009–10, 2011–12), două Cupe ale Ligii (2004–05, 2006–07) şi un trofeu UEFA Champions League, în stagiunea 2011–12, pentru ca apoi să petreacă un sezon în tricoul celor de la Manchester City, înainte de a-şi încheia cariera la New York City, în Major League Soccer (MLS).

Rugat să facă un clasament al celor mai buni cinci jucători alături de care a evoluat de-a lungul unei cariere de peste 20 de ani, Frank Lampard nu s-a putut decide asupra primul loc şi a ales să îl numească atât pe John Terry, cât şi pe Didier Drogba:

1. John Terry/Didier Drogba
“În primul rând sunt fotbalişti excepţionali, dar sunt de asemenea învingători, iar acest lucru îi separă de cei mai mulţi jucători. În meciurile cu adevărat importante aceşti doi jucători erau liderii echipei şi datorită acestui motiv pentru mine reprezintă cei mai buni doi jucători alături de care am evoluat.”

3. Eden Hazard
“Nu există nicio limită pe care să nu o poată atinge. Hazard este cel mai talentat fotbalist alături de care am jucat, iar într-o zi bună este de neoprit. A spus că îşi doreşte să fie acolo alături de cei mai buni din lume şi are talentul necesar pentru a reuşi acest lucru. Trebuie doar să ajungă la nivelul de constanţă demonstrat de Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo pentru a fi considerat la nivelul lor.”

4. Gianfranco Zola
“Este un jucător care înseamnă foarte mult pentru fanii lui Chelsea. Dintre toti fotbaliştii străini care au jucat la club în ultimele două decenii, Zola este cel mai iubit de fani. A fost fantastic, atât pe teren, cât şi în afara lui. Un fotbalist extraordinar şi o persoană de excepţie.”

5. Sergio Aguero
“Nu am stat o lungă perioadă de timp la Manchester City, dar încă de la început am observat uşor că băiatul acesta este un jucător de clasă mondială. Golurile pe care le marca în fiecare zi la antrenamente erau înfricoşătoare, iar apoi reuşea să facă aceleaşi lucruri şi pe teren în timpul meciurilor. Este suficient să ne uitam la cifrele sale din momentul în care a ajuns la City pentru a-l aprecia la adevărata valoare, iar pentru mine a fost o plăcere să pot evolua alături de el.”