Gary Cahill discută despre situaţia incertă de la Chelsea şi posibila despărţire de Antonio Conte

Căpitanul lui Chelsea, Gary Cahill, analizează situaţia incertă a campioanei Angliei şi posibila plecare a tehnicianului italian Antonio Conte

Gary Cahill, Antonio Conte (Chelsea)
29 ianuarie 2018

De-a lungul celor şase ani petrecuţi de Gary Cahill la Chelsea, experimentatul fundaş englez a devenit deja obişnuit cu tendinţa clubului londonez de a schimba des antrenorii, la fel precum a devenit obişnuit cu trofeele aduse pe Stamford Bridge. Din momentul venirii sale de la Bolton, în ianuarie 2012, când Chelsea a plătit aproximativ zece milioane de euro pentru transferul său, Gary Cahill şi-a trecut în palmares şase trofee, cu la fel de mulţi antrenori, iar informaţiile recente indică faptul că din vară, apărătorul se va pregăti să lucreze cu un nou tehnician, având în vedere neînţelegerile dintre conducerea clubului londonez şi Antonio Conte, care foarte probabil va alege să îşi încheie colaborarea cu Chelsea la finalul stagiunii 2017/2018.

Fostul antrenor al celor de la FC Barcelona, Luis Enrique, pare a fi prima varianţă pentru înlocuirea tehnicianului italian, deşi luând în considerare obiceiul oficialilor lui Chelsea de a-şi schimba foarte repede ideile, alţii candidaţi precum Massimiliano Allegri, Maurizio Sarri sau Carlo Ancelotti nu pot fi excluşi în ceea ce priveşte viitorul campioanei Angliei. Majoritatea jucătorilor ar privi o astfel de situaţie precum un factor perturbator de evitat, cu atât mai mult cu cât Chelsea încearcă să îşi salveze stagiunea prin câştigarea Cupei Angliei şi printr-un parcurs cât mai bun în fazele eliminatorii din UEFA Champions League, însă Gary Cahill nu este deranjat de discuţiile existente în ceea ce priveşte numele noului antrenor şi insistă că nici colegii săi de echipă nu vor fi afectaţi.

Întrebat de Standard Sport dacă echipa trebuie să se asigure de faptul că viitorul incert al lui Antonio Conte nu va afecta într-o manieră negativă jocul grupării londoneze, fundaşul englez a răspuns: “Într-adevăr, noi ca jucători avem responsabilitatea de a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla. Este o situaţie între manager şi conducere, noi nu avem idee despre ceea ce se întâmplă între ei. Trebuie doar să continuăm să ne pregătim cât mai bine, să dăm totul pentru el şi pentru echipă. Acesta este singurul lucru asupra căruia trebuie să ne concentrăm. De-a lungul anilor petrecuţi de mine aici am trecut de multe ori prin această situaţie legată de viitorul incert al antrenorului, însă aceasta a fost o perioadă pozitivă pentru club. Chelsea este o echipă cu rezultate bune, iar Antonio Conte este un antrenor de top. Noi doar muncim şi încercăm să exprimăm pe teren ceea ce el ne cere. Este un tehnician experimentat şi de cele mai multe ori am obţinut rezultatele dorite alături de el.” – a adăugat căpitanul lui Chelsea.

Campioana Angliei şi-a demonstrat valoarea şi calităţile inclusiv în meciul recent din Cupa Angliei, prin succesul categoric înregistrat pe teren propriu, scor 3-0 contra celor de la Newcastle United. Întrebat dacă această victorie demonstrează că vestiarul este în continuare 100 la sută alături de tehnicianul italian, Gary Cahill a explicat: “Desigur că este. Nu există nicio problemă între jucători şi antrenor. Dacă privim la situaţia din campionat, dacă Manchester City nu ar fi reuşit ceea ce au reuşit, lupta pentru titlu ar fi fost în continuare deschisă. Dar City a distrus multe recorduri la nivelul Premier League, ceea ce arată cât de buni au fost în acest an. Însă noi luptăm în continuare pentru locul al doilea în clasament. Ne aşteaptă o lună februarie extrem de importantă, cu meciuri în campionat, FA Cup şi Champions League. Să sperăm că vom trece cu bine peste această serie de meciuri dificile.” – a concluzionat experimentatul fundaş englez.

Aflată momentan pe locul al treilea în clasamentul Premier League, Chelsea se pregăteşte să evolueze pe teren propriu contra celor de la Bournemouth, într-un duel programat a se disputa la mijlocul săptămânii. Următoarele două etape de campionat vor aduce confruntări cu Watford, respectiv West Brom, înainte de primul meci din mult aşteptata dublă manşă cu FC Barcelona, contând pentru prima rundă a fazelor eliminatorii UEFA Champions League.