Jack Wilshere şi Aaron Ramsey, apţi de joc pentru meciul lui Arsenal cu Bournemouth

Arsene Wenger a explicat situaţia jucătorilor accidentaţi înainte de meciul pe care Arsenal îl va disputa cu Bournemouth în etapa a-23-a de Premier League

Jack Wilshere, Arsenal
12 ianuarie 2018

Arsenal reia parcursul din campionat după o eliminare surprinzătoare din FA Cup (scor 4-2 contra celor de la Nottingham Forest), respectiv remiza înregistrată cu Chelsea, 0-0 în manşa tur din faza semifinalelor Cupei Ligii Angliei, iar gruparea londoneză va spera să depăşească perioada mai puţin pozitivă, concretizată printr-o singură victorie din ultimele patru etape de campionat, ceea ce a făcut ca Arsenal să ajungă momentan pe poziţia a şasea în clasamentul Premier League.

În aşteptarea definitivării situaţiei lui Alexis Sanchez, a cărui aventură în tricoul “Tunarilor” s-ar putea încheia chiar în această iarnă, antrenorul Arsene Wenger s-a confruntat de asemenea cu numeroase probleme de lot din cauza accidentărilor, ceea ce inevitabil şi-a pus amprenta asupra jocului şi a rezultatelor lui Arsenal. În vederea partidei cu Bournemouth, programată a se disputa pe Vitality Stadium, contra celor de la Bournemouth, tehnicianul francez al grupării londoneze a făcut a scurtă analiză a situaţiei jucătorilor aflaţi în perioada de recuperare, începând cu veşti bune referitoare la mijlocaşii Jack Wilshere şi Aaron Ramsey, ambii fiind apţi de joc pentru meciul din etapa a-23-a de Premier League.

Mijlocaşul englez a avut parte de o evoluţie bună în duelul cu Chelsea din Cupa Ligii Angliei, înainte de a fi nevoit să părăsească terenul ca urmare a unei probleme la gleznă. Din fericire pentru Jack Wilshere, a cărui carieră a fost afectată de numeroasele accidentări, staff-ul medical a exclus o posibilă leziune, astfel că jucătorul are o bună şansă de a face deplasarea pe Vitality Stadium. Aaron Ramsey se află de asemenea în ultima parte a perioadei de recuperare şi a revenit la antrenamentele echipei după accidentarea de natură musculară suferită lună trecută în meciul cu Southampton, având astfel o bună posibilitate de a fi inclus în lotul pentru partida de duminică, deşi condiţia sa fizică nu îi va permite foarte probabil să evolueze pe toată durata celor 90 de minute.

Arsene Wenger a confirmat apoi faptul că Mesut Ozil rămâne incert, după ce a fost nevoit să lipsească în manşa tur cu Chelsea din Cupa Ligii Angliei, urmând a susţine o un test cu puţin timp înainte de startul meciului pentru a se stabili cu exactitate dacă prezenţa sa pe teren nu ar implica riscul unei accidentări şi mai grave. Laurent Koscielny, Nacho Monreal şi Sead Kolasinac rămân momentan indisponibili şi ar putea reveni la antrenamente în următoarele cinci zile, în timp ce atacantul francez Olivier Giroud va trebui să mai aştepte cel puţin două săptămâni pentru a se recupera.