Jose Mourinho discută despre planurile lui Manchester United pentru sezonul viitor

Antrenorul lui Manchester United, Jose Mourinho, a analizat situaţia lotului său de jucători în vederea stagiunii 2018/2019

Jose Mourinho, Manchester United
4 mai 2018

Tehnicianul celor de la Manchester United, Jose Mourinho, şi-a exprimat intenţia de a păstra întreg lotul “Diavolilor” pentru sezonul următor, confirmând astfel că nu doreşte să cedeze niciun jucător în această vară, la capătul unui sezon mai degrabă nereuşit pentru clubul de pe Old Trafford, aflat pe poziţia a doua în clasamentul Premier League, însă în niciun moment capabil să ţină pasul cu rivala Manchester City în lupta pentru câştigarea titlului. Eliminată de FC Sevilla din UEFA Champions League, Manchester United are totuşi oportunitatea de a încheia stagiunea cu un trofeu, urmând a înfrunta pe Chelsea în finala Cupei Angliei, programată a se disputa în data de 19 mai, pe stadionul Wembley.

În ceea ce priveşte situaţia pentru stagiunea 2018/2019, căpitanul “Diavolilor”, Michael Carrick, a confirmat deja că se va retrage în această vară, la capătul actualului campionat şi se va alătura staff-ului tehnic al lui Jose Mourinho. Însă, în afară de Michael Carrick, tehnicianul portughez a precizat că nu doreşte ca vreun alt jucător să părăsească echipa, în ciuda numeroaselor zvonuri recente conform cărora gruparea de pe Old Trafford ar plănui o remaniere a lotului în vederea sezonului viitor. Jose Mourinho a subliniat faptul că oameni precum Matteo Darmian sau Daley Blind fac parte din planurile sale pentru campionatul 2018/19, fiind întrebat de reportari la conferinţa de presă înainte de meciul cu Brighton din următoarea etapă de Premier League: “În primul rând nu consider că trebuie să deschid uşa pentru ceea ce reprezintă un aspect intern al clubului. Ceea ce pot să spun despre Darmian şi Daley Blind este faptul că eu îmi doresc să îi păstrez. Singurul jucător care nu va mai fi alături de noi cu siguranţă este Michael [Carrick], aşadar va trebui să îl înlocuim cu un alt mijlocaş.” – a explicat antrenorul portughez al lui Manchester United, care mai apoi a continuat:

“Nu există niciun alt jucător despre care eu să fi menţionat în rapoartele mele către conducere faptul că îmi doresc să plece. Absolut niciunul. Nu este niciun jucător pe care să nu îmi doresc să îl păstrez, la fel cum este cazul lui Matteo şi Daley. Dacă un jucător ne anunţă în mod explicit că îşi doreşte să plece sau contractul său cu clubul expiră, atunci poate pleca. Însă dacă are un contract nu poate pleca, iar noi trebuie să analizăm contribuţia pe care el o poate aduce în jocul echipei. În ceea ce ne priveşte, niciun jucător nu ne-a anunţat că ar intenţiona să plece în această vară. Aşadar nu cred că este cazul să vă răspund într-o manieră mai obiectivă de atât.” – a concluzionat Jose Mourinho, citat de site-ul oficial al lui Manchester United.