Lilian Thuram, de pe Camp Nou spre… guvernul Franței

Fostul fundas al Barcelonei si la nationalei Frantei, Lilian Thuram, a declinat oferta presedintelui Nicolas Sarkozy de a deveni ministru al minoritatilor.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
4 februarie 2009
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Retras din activitate vara trecuta ca urmare a unor probleme cardiace, fostul fundas al lui FC Barcelona si international francez Lilian Thuram a declarat astazi intr-un interviu acordat cotidianului Le Monde ca a refuzat o oferta venita din partea presedintelui Nicolas Sarkozy de a ocupa o functie ministeriala in cabinetul condus de François Fillon.

Lui Thuram i-a fost propus postul de ministru al minoritatilor dupa ce fostul jucator de fotbal a avut mai multe interventii publice in ultima vreme cu privire la anumite probleme sociale din Franta precum rasismul sau inegalitatea intre semeni.

„M-am intalnit cu Nicolas Sarkozy si Claude Guerant, seful administratiei prezidentiale, iar ei mi-au propus sa devin ministru al minoritatilor”, s-a confesat Thuram. „Am avut o discutie lunga, dar, din motive evidente, am refuzat”.

„Motivele evidente” la care a facut referire Thuram se refera la numeroasele critici pe care el le-a adus in ultima vreme presedintelui Sarkozy cu privire la modul acestuia de a trata problemele sociale.

„Politica este ceva foarte nobil ce nu poti face doar pocnind din degete. Intai trebuie sa inveti. Eu asta fac acum, intalnindu-ma cu diversi oameni care au pareri de vedere diferite. Pentru moment nu imi doresc sa intru in politica dar, poate intr-o zi…”

Campion mondial in 1998 si câștigător la EURO 2000 cu nationala Frantei la care detine recordul de selectii, Lilian Thuram s-a transferat la FC Barcelona in vara lui 2006 venind de la Juventus Torino si a purtat tricoul blaugrana pana in 2008 cand a decis sa se retraga din activitate.


3 comentarii

yo!
4 februarie 2009
Mai bine s-ar duce la FIFA sau UEFA.Poate ajunge si el presedinte,cum o reusit si Michel Platini.
FCBARCELONA
4 februarie 2009
poate va primi o functie de conducere la vreo echipa de fotbal.
kimi
4 februarie 2009
Nu cred ca ii mai sta capul la fotbal acum. Probabil ca dupa ce ajungi sa te implici in probleme sociale (mai ales legate de rasism si inegalitate) nu iti mai arde de joaca. Sunt pe lume chestiuni mai importante decat sportul.