Manchester City și-a asigurat titlul de campioană în Premier League, lupta cu recordurile continuă

Manchester City a devenit campioana Angliei în sezonul 2017-2018, cu cinci etape rămase de jucat până la finalul actualei ediții de Premier League.

Manchester City, campioana Premier League în sezonul 2017-2018
16 aprilie 2018

Învingătoare sâmbătă seară pe terenul lui Tottenham, Manchester City a profitat de înfrângerea lui Man United în meciul cu West Brom pentru a-și asigura al cincilea titlu de campioană a Angliei, după cele cucerite în sezoanele 1936–37, 1967–68, 2011–12 și 2013–14. Totodată, echipa lui Pep Guardiola a egalat un record istoric în Premier League, câștigând campionatul cu cinci meciuri rămase de disputat, performanță ce mai fusese realizată în două rânduri de United și o dată de Everton. Câștigătoare deja a Cupei Ligii și eliminată din Champions League și FA Cup, Manchester City mai are de jucat cu Swansea, Huddersfield și Brighton pe teren propriu și West Ham și Southampton în deplasare, meciuri în care poate egala sau depăși alte performanțe istorice la nivelul primei divizii a campionatului englez.

Recorduri pe care City le-a stabilit sau le poate bate în acest sezon

Cele mai multe victorii consecutive în Premier League (18): recordul a fost stabilit în prima parte a sezonului, de la jocul cu Bournemouth din etapa a treia până la cel cu Newcastle de pe 27 decembrie 2017. Seria a fost întreruptă de remiza albă pe terenul lui Crystal Palace din ultima zi a anului trecut.

Cele mai multe victorii consecutive în deplasare: City a egalat recordul de 11 meciuri câștigate pe teren străin, până la remiza 0-0 cu Crystal Palace.

Cele mai multe victorii într-o ediție de Premier League. Echipa lui Pep Guardiola are 28 până acum și mai are nevoie de două în următoarele cinci etape pentru a egala recordul de 30, deținut de Chelsea.

Cea mai mare diferență de puncte față de locul 2. City are în acest moment 16 puncte peste Manchester United, echipă care deține actualul record (18 puncte).

Cele mai multe victorii în deplasare. Recordul îi aparține lui Chelsea (15 victorii), iar City are 14 până în acest moment, cu două deplasări rămase până la finalul sezonului, la West Ham și Southampton.

Cel mai bun golaveraj. Chelsea deține recordul de 71 de goluri marcate în plus față de cele primite, iar City are în acest moment o diferență de 68.

Cele mai multe goluri. Chelsea deține și acest record cu 103 goluri marcate în sezonul 2009-2010, însă City are deja 93, cu cinci meciuri rămase de disputat.

Cele mai multe puncte. City are 87 de puncte și mai are nevoie de 8 pentru a egala recordul stabilit de Chelsea în sezonul 2004-2005. Cu patru victorii și o remiză în ultimele cinci etape echipa lui Pep Guardiola poate deveni prima din istoria Premier League care atinge bariera de 100 de puncte.

Cele mai multe pase într-un meci: 902 pase au schimbat între ei jucătorii lui City în meciul cu Chelsea, nou record la nivelul Premier League. Un nou record istoric a stabilit la nivel individual Ilkay Gundogan în acel meci, fiind responsabil de 167 pase reușite.

Cea mai bună posesie a mingii într-un meci: 82.13% în meciul cu Everton reprezintă un nou record în Premier League de când se înregistrează date statistice pentru această categorie.