Martin Keown, neîncrezător în şansele lui Arsenal de a încheia pe un loc de Champions League

Fostul fundaş al lui Arsenal, Martin Keown, a analizat eliminarea echipei lui Arsene Wenger din FA Cup şi perspectivele din partea a doua a stagiunii

Martin Keown, fostul jucător al lui Arsenal
8 ianuarie 2018

Fostul fundaş al celor de la Arsenal, Martin Keown, a recunoscut că se aşteaptă ca echipa pregătită de Arsene Wenger să întâmpine mari dificultăţi în tentativa de a obţine calificarea în viitoarea ediţie de UEFA Champions League la capătul unei sezon caracterizat ca fiind “foarte lung” pentru gruparea londoneză. Arsenal nu traversează o formă foarte bună şi a reuşit să câştige doar un singur meci din ultimele patru disputate la nivelul campionatului, ceea ce a făcut ca formaţia de pe stadionul Emirates să ajungă pe poziţia a şasea în clasamentul Premier League, la cinci puncte în spatele lui Liverpool, care momentan ocupă ultimul loc ce permite prezenţa în Champions League.

Martin Keown a precizat că nu este încrezător în perspectivele ca Arsenal să recupereze terenul pierdut în partea a doua a campionatului şi consideră că cel mai accesibil traseu către un loc în viitoarea ediţie de UEFA Champions League este câştigarea trofeului Europa League: “Vor trebui să facă la fel precum Manchester United anul trecut şi să câştige Europa League pentru a se califica în Champions League.” – a explicat Martin Keown la microfonul BT Sport – “Nu văd pe Arsenal capabilă să încheie pe unul dintre primele patru locuri. Dacă ne uităm la Liverpool, are deja un avantaj de patru sau cinci puncte, nici măcar Tottenham care se află mai în faţă nu are garantată o poziţie printre primele patru.”

UEFA Europa League şi Cupa Ligii Angliei sunt singurele trofee pe care Arsenal poate spera la modul realist să le câştige, odată cu eliminarea din FA Cup, o competiţie câştigată de trei ori în ultimii patru ani. Oamenii lui Arsene Wenger au părăsit actuala ediţie de FA Cup încă de la debut, fiind învinşi de un adversar din Championship, Nottingham Forest, cu scorul de 4-2. Martin Keown consideră că succesul din ultimii ani în Cupa Angliei a fost important pentru moralul echipei şi este preocupat în ceea ce priveşte consecinţele pe care eliminarea prematură ar putea să le aducă în prim plan: “Multe dintre sezoanele lui Arsene Wenger au fost salvate prin câştigarea trofeului FA Cup, dar acum nu mai pot lupta pentru acest lucru. În acest an atenţia trebuie să se îndrepte pe Europa League, deoarece pare a fi traseul cel mai accesibil către un trofeu şi mai ales către calificarea în Champions League. Desigur, mai este şi Cupa Ligii la mijlocul săptămânii, dar eliminarea din FA Cup este dezamăgitoare. Wenger a ales să odihnească prima echipă contra lui Forest şi de acum cred că va urma un sezon lung şi dificil pentru Arsenal.” – a concluzionat Martin Keown.