Messi a castigat medalia olimpica de aur la Beijing

Prin castigarea titlului olimpic, aacantul argentinian Lionel Messi este la al doilea trofeu cucerit in tricoul nationalei Argentinei

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
23 august 2008
Lionel Messi si Kun Aguero, medaliați cu aur la Jocurile Olimpice Beijing 2008
Lionel Messi si Kun Aguero, medaliați cu aur la Jocurile Olimpice Beijing 2008

Lionel Messi se va intoarce la Barcelona cu medalia olimpica de aur dupa ce nationala Argentinei s-a impus in finala turneului de la Beijing in fata Nigeriei cu 1-0, devenind astfel a patra tara care reuseste sa isi apere titlul olimpic dupa Marea Britanie (castigatoare in 1908 si 1912), Uruguay (1924 si 1928) si Ungaria (1964, 1968).

Echipierul lui FC Barcelona s-a dovedit din nou providential pentru nationala Albiceleste, el fiind autorul pasei decisive pentru Angel di Maria care a marcat unicul gol al intalnirii in minutul 57. Prin aceasta victorie, echipa sud-americana s-a razbunat pentru finala olimpica pierduta la Atlanta in 1996 in fata Nigeriei cu scorul de 2-3.

In culmea bucuriei dupa castigarea turneului olimpic, Messi nu a uitat sa isi exprime gratitudinea fata de conducerea clubului FC Barcelona care i-a permis sa participe la competitia de la Beijing in ciuda faptului ca nu era obligata sa faca acest lucru:

„Nu m-am indoit nici o clipa ca voi veni aici. Dupa toate cate s-au discutat si s-au spus, a meritat sa fiu prezent la Beijing”, a declarat atacantul argentinian.

Pentru Leo Messi este al doilea titlu pe care il obtine in tricoul nationalei dupa triumful de la Campionatul Mondial under-20 desfasurat in 2005 in Olanda.