Michy Batshuayi, înlocuitorul lui Pierre-Emerick Aubameyang la Borussia Dortmund

Schimb de jucători între Chelsea, Borussia Dortmund şi Arsenal, cu Michy Batshuayi, Pierre-Emerick Aubameyang şi Olivier Giroud în prim plan

Michy Batshuayi va fi împrumutat de Chelsea la Dortmund
31 ianuarie 2018

Atacantul belgian al celor de la Chelsea, Michy Batshuayi, nu a fost inclus în lotul pe care campioana Angliei se va baza în vederea meciului cu Bournemouth, programat a se disputa în această seară pe teren propriu, fiind aproape de o mutare în Bundesliga, la Borussia Dortmund. Formula iniţială de transfer prevede un împrumut până la finalul stagiunii, cu posibilitatea ca atacantul în vârstă de 24 de ani să rămână definitiv la gruparea germană, care urmează să îl cedeze pe Pierre-Emerick Aubameyang la Arsenal. Permutările dintre cele trei echipe este închis de acordul dintre Chelsea şi Arsenal pentru venirea francezului Olivier Giroud pe Stamford Bridge.

Campioana Angliei a dorit cu insistenţă să finalizeze transferul lui Edin Dzeko de la AS Roma, însă negocierile dintre cele două cluburi nu au ajuns la un acord, astfel că Chelsea s-a reorientat rapid către Olivier Giroud, o soluţie agreată inclusiv de atacantul francez, care şi-a dorit să rămână în Londra. Pentru echipa antrenată de italianul Antonio Conte, un alt avantaj important va fi reprezentat de faptul că Olivier Giroud va avea dreptul de a juca în fazele eliminatorii din UEFA Champions League, spre deosebire de vârful bosniac, care evoluase deja în grupe pentru AS Roma şi nu ar fi putut îmbraca tricoul lui Chelsea în actualul sezon de Champions League.

Michy Batshuayi, autor a două goluri în 12 meciuri de Premier League disputate în acest sezon şi a şapte goluri de-a lungul celor 36 de partide de campionat jucate pentru Chelsea din 2016 până în prezent, a primit astfel permisiunea de a semna cu Borussia Dortmund, unde va avea dificila sarcină de a-l înlocui pe Pierre-Emerick Aubameyang. În 2016, Chelsea plătea aproximativ 40 de milioane de euro celor de la Olympique Marseille în schimbul atacantului belgian, care a adunat 11 prezenţe în tricoul echipei naţionale, cu cinci goluri marcate şi o participare la Campionatul European din 2016.