Nemanja Matic, impresionat de evoluţiile tânărului Scott McTominay

Mijlocaşul sârb Nemanja Matic s-a arătat impresionat de evoluţiile recente ale tânărului său coleg de la Manchester United, Scott McTominay

Scott McTominay, Manchester United
28 februarie 2018

Mijlocaşul sârb Nemanja Matic s-a arătat impresionat de evoluţiile recente ale tânărului său coleg de la Manchester United, Scott McTominay, despre care a afirmat că poate deveni un jucător de top pentru gruparea de pe Old Trafford, la capătul partidei pe care “Diavolii” au câştigat-o pe propria arenă împotriva lui Chelsea cu scorul de 2-1, în ultima etapă de Premier League.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani a început ca titular în două partide extrem de importante, disputate la un interval de doar cinci zile şi a avut sarcina de a limita cât mai mult posibil iniţiativele ofensive ale celui mai bun om din tabăra campioanei Angliei, Eden Hazard, după ce anterior a reuşit să îl blocheze pe playmakerul celor de la FC Sevilla, Ever Banega. Deşi a fost parţial vinovat la golul marcat de Chelsea pe Old Trafford, prin faptul că nu l-a urmărit pe Willian, scăpat astfel singur spre poarta lui David De Gea, Scott McTominay nu s-a lăsat afectat de greşeală şi a avut o evoluţie generală solidă, fiind integralist pentru al treilea meci consecutiv.

Tânărul şi talentatul jucător a devenit rapid unul dintre preferaţii antrenorului portughez Jose Mourinho, iar Nemanja Matic s-a arătat la fel de impresionat de calităţile şi atitudinea colegului său din linia de mijloc: “Este un băiat extraordinar, are doar 21 de ani, să joci la o astfel de vârstă în felul în care o face el şi să controlezi mijlocul terenului, este impresionant. Va deveni un jucător mare pentru Manchester United.” – a declarat Nemanja Matic, citat de presa britanică la finalul succesului cu Chelsea: “Îmi place foarte mult să lucrez alături de el, deoarece este un băiat deschis, nu are nicio problemă în a întreba ceva înainte de meci, iar eu sunt întotdeauna disponibil să îl ajut. Când am venit la Manchester United, mi-am dat seama după doar câteva zile că va deveni un jucător de top. Munceşte foarte mult şi este talentat, dar nu vreau să spun foarte multe lucruri despre el, deoarece este încă foarte tânăr. Dar merită toate laudele de care are parte.” – a continuat mijlocaşul sârb.

Nemanja Matic a format un parteneriat excelent cu Scott McTominay în centrul liniei de mijloc, ambii fiind titularizaţi împreună în ultimele trei meciuri disputate de Manchester United. Prezenţa celor doi i-a oferit mai multă libertate lui Paul Pogba, care astfel s-a putut bucura de o poziţie mai avansată, iar jucătorul francez a părut a se simţi mult mai confortabil în duelul cu Chelsea. Aşadar ce anume le cere Jose Mourinho celor doi mijlocaşi la închidere?

“Să lupte pentru echipă şi să nu ofere adversarului spaţii de a evolua între linii, ceea ce eu şi Scott am încercat să facem.” – a explicat Nemanja Matic, care în final a discutat despre importanţa succesului cu Chelsea: “Este întotdeauna foarte important să câştigi astfel de meciuri, împotriva unor mari echipe, iar Chelsea este o mare echipă, cu jucători extraordinari. Suntem foarte mulţumiţi. Era important să câştigăm deoarece acum avem şase puncte faţă de Chelsea, deşi rămân în continuare multe etape de disputat, însă ne regăsim într-o situaţie mai bună.” – a concluzionat mijlocaşul sârb.