Silva spune 'nu' campionatului englez

Internationalul spaniol David Silva se va transfera de la Valencia doar la Real Madrid sau FC Barcelona

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
12 august 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Conform presei britanice, David Silva a refuzat o oferta venita din partea campioanei Europei, Manchester United, viitorul sau fiind legat fie de Valencia, fie de FC Barcelona.

Agentul lui Silva, Julio Llorente, a confirmat pentru Sky Sports News oferta echipei lui Sir Alex Ferguson dar si refuzul jucatorului: „Manchester United a facut o oferta pentru David Silva dar aceasta a fost respinsa de Valencia”, a mentionat el. „Silva nu doreste sa evolueze in Anglia. Familia sa este in Spania si, daca va fi ca el sa se transfere, o va face la un alt club spaniol ca Real Madrid sau FC Barcelona. Deocamdata insa el va incepe noul sezon la Valencia”.

Insusi jucatorul a confirmat ieri lipsa personala de interes pentru campionatul englez: „Nu vreau sa joc in Anglia. Daca voi pleca de la Valencia, visul meu este sa merg la FC Barcelona. Stiu ca exista interes pentru mine din partea unor mari cluburi din Anglia dar eu nu vreau sa ma transfer pentru bani. Anglia are unul din cele mai bune campionate din lume dar eu cred ca cel spaniol este superior”.

Prin aceasta declaratie, Silva inchide totodata si usa lui Liverpool, club care ar fi fost dispus sa faca o oferta de 19 milioane de lire sterline.

Ramasa singura in cursa pentru achizitionarea jucatorului, FC Barcelona negociaza intens in aceste zile pentru realizarea transferului. Presedintele Valenciei a declarat insa ca pana in momentul de fata catalanii nu au facut nici o oferta concreta.

Conform cotidianului Las Provincias, Barça ar trebui sa plateasca in schimbul proaspatului campion european cu nationala Spaniei 30 de milioane de euro, cu 7 milioane mai mult decat ar fi dispusi sa achite. In paralel, agentul lui Silva negociaza prelungirea contractului acestuia cu Valencia, dar in Marca se arata ca discutiile au intrat in impas in conditiile in care clubul nu este dispus sa onoreze toate pretentiile jucatorului.

In ceea ce priveste pe FC Barcelona, zilele trecute oficiali ai clubului au recunoscut ca David Silva este ultimul jucator pe care doresc sa il mai transfere in aceasta vara.