Thierry Henry, impresionat de jocul lui Anthony Martial

Thierry Henry a recunoscut că este impresionat de evoluţiile lui Anthony Martial la Manchester United în această primă parte a campionatului

Anthony Martial, Manchester United
5 octombrie 2017

Fostul mare atacant al celor de la Arsenal şi FC Barcelona, Thierry Henry, s-a arătat impresionat de calităţile şi evoliţiile recente ale lui conaţionalului său, Anthony Martial, despre care afirmă că poate deveni un jucător de cel mai înalt nivel şi subliniază că deja este mai bun decât era el la vârsta de 21 de ani.

Jucătorul lui Manchester United a început stagiunea într-o manieră excelentă, cu cinci goluri şi şase pase de gol în primele nouă apariţii ale sezonului pentru echipa antrenată de Jose Mourinho. Tehnica şi viteza atacantului francez al “Diavolilor” au dus inevitabil la comparaţii cu Thierry Henry, în special după suma importantă de bani plătită de Manchester United celor de la AS Monaco în 2015 pentru asigurarea serviciilor tânărului jucător.

Thierry Henry a marcat 175 de goluri pentru Arsenal de-a lungul celor opt stagiuni petrecute în Premier League şi a avut o contribuţie decisivă la cele două titluri câştigate de gruparea londoneză în perioada respectivă (2001–02, 2003–04), colaborate cu trei trofee FA Cup (2001–02, 2002–03, 2004–05), înainte de mutarea în Spania, prin transferul la Barcelona. Fostul prolific jucător francez este de părere că Anthony Martial are la rândul său potenţialul de a ajunge un atacant de top: “Anthony Martial este un jucător mult mai bun decât eram eu la vârsta lui. Poate deveni un jucător de clasă mondială.” – a precizat Thierry Henry.

Anthony Martial a avut o evoluţie încântătoare în meciul câştigat de Manchester United cu scorul de 4-1 în duelul cu CSKA Moscova din UEFA Champions League, concretizată printr-un gol şi două pase decisive pentru colegul său din ofensiva “Diavolilor”, belgianul Romelo Lukaku. Însă tânărul şi talentatul atacant francez a fost nevoit să părăsească terenul cu un sfert de oră înainte de final din cauza unei accidentări de natură musculară. Anthony Martial a fost doar rezervă apoi la meciul de Premier League disputat împotriva celor de la Crystal Palace şi câştigat de Manchester United cu scorul de 4-0, fiind trimis pe teren în minutul 72 al confruntării de pe Old Trafford. Totuşi, jucătorul în vârstă de 21 de ani nu a fost inclus în lotul stabilit de selecţionerul Didier Deschamps pentru ultimele două partide ale echipei naţionale a Franţei din cadrul campaniei de calificare la Campionatul Mondial 2018, cu Bulgaria, respectiv Belarus.