Trei jucatori ai Barcelonei in unsprezecele ideal al sezonului 2007-2009

Desi nu a castigat nici un trofeu in 2007-2008, FC Barcelona este clubul care da cei mai multi jucatori in unsprezecele ideal FIFPro

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
27 octombrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Carles Puyol, Xavi Hernandez si Leo Messi au fost inclusi de Federatia Internationala a Jucatorilor Profesionisti de Fotbal (FIFPro) in echipa ideala a sezonului trecut.

Nu mai putin de cinci dintre cei unsprezece jucatori selectati de cei 57.500 de membri ai FIFPro sunt internationali spanioli, alaturi de cei doi echipieri ai Barçei (Puyol si Xavi) regasindu-se printre laureati Casillas, Sergio Ramos si Fernando Torres, rasplatiti astfel pentru un sezon excelent in care au castigat Campionatul European din Austria si Elvetia.

Desi nu a castigat nici un trofeu in 2007-2008, FC Barcelona este clubul care da cei mai multi jucatori in unsprezecele ideal, cu unul mai mult decat campioana Europei Manchester United si campioana Spaniei Real Madrid.

Capitanul lui Chelsea, John Terry, este singurul jucator inclus in cel mai bun unsprezece al sezonului la fiecare din cele patru editii de pana acum, premiile FIFPro incepand a fi acordate in 2005. Xavi este in premiera printre cei unsprezece alesi, in timp ce Puyol si Messi au fost alesi de votanti si anul trecut.

Unsprezecele ideal al sezonului 2007-2008 in viziunea FIFPro:
Portar: Iker Casillas (Spania / Real Madrid)
Fundasi: Sergio Ramos (Spania / Real Madrid), John Terry (Anglia / Chelsea), Carles Puyol (Spania / FC Barcelona), Rio Ferdinand (Anglia / Manchester United)
Mijlocasi: Steven Gerrard (Anglia / Liverpool), Xavi (Spania / FC Barcelona), Kaka (Brazilia / AC Milan)
Atacanti: Lionel Messi (Argentina / FC Barcelona), Fernando Torres (Spania / Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugalia, Manchester United).