Zlatan Ibrahimovic, la prima apariţie în Premier League după grava accidentare din aprilie

Atacantul Zlatan Ibrahimovic a discutat despre revenirea sa după accidentarea suferită în luna aprilie, fiind trimis pe teren în meciul cu Newcastle

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
20 noiembrie 2017

Atacantul lui Manchester United, Zlatan Ibrahimovic, a dezvăluit faptul că accidentarea sa la genunchi a fost mai gravă decât se credea iniţial, precizând că lumea ar fi şocată de revenirea sa pe teren dacă ar cunoaşte cu adevărat detaliile problemei sale medicale după accidentarea suferită în finalul stagiunii anterioare. Vârful suedez a bifat prima sa apariţie din luna aprilie, fiind trimis pe teren în minutul 75 al confruntării pe care Manchester United a disputat-o pe teren propriu în compania celor de la Newcastle United, în etapa cu numărul 12 din Premier League:

“Dacă oamenii ar cunoaşte adevărata accidentare, ar fi şocaţi să vadă că încă mai joc fotbal. Nu a fost vorba doar despre o problemă la genunchi, dar prefer să nu fac publice detaliile. De aceea am decis încă de atunci să nu discut despre asta.” – a explicat Zlatan Ibrahimovic, citat de presa britanică la finalul duelului câştigat pe teren propriu cu scorul de 4-1 – “În ceea ce priveşte recuperarea mea, nu am grăbit lucrurile, am lipsit şase luni şi jumătate. Am respectat protocolul şi programul de recuperare zilnic. Singurul secret a fost acela de a munci mult. Cei apropiaţi de mine ştiu ceea ce a trebuit să fac în acest interval, am lucrat câte cinci – şase ore pe zi.”

Zlatan Ibrahimovic a marcat 28 de goluri în toate competiţiile pentru Manchester United în stagiunea anterioară, pentru ca apoi contractul său să expire la finalul sezonului. În luna august, atacantul suedez a semnat o nouă înţelegere cu formaţia pregătită de Jose Mourinho, valabilă pe o perioadă de un an, ceea ce înseamnă că în curând fostul jucător al celor de la Barcelona şi PSG ar putea deveni din nou liber de contract: “Pentru moment mă bucur de faptul că am posibilitatea să alerg din nou şi să joc fotbal. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, dar ce va fi, va fi. Am ajuns la o vârstă la care pot să aleg ceea ce să fac. Nu mai semnez contracte pe cinci, zece ani, mă bucur doar de faptul că joc din nou fotbal şi fac ceea ce îmi place. Contractul reprezintă doar partea legată de hârtii, pe mine mă interesează aspectul fizic, cel de pe teren.” – a concluzionat Zlatan Ibrahimovic.