Zlatan Ibrahimovic a revenit la antrenamentele lui Manchester United

Zlatan Ibrahimovic este recuperat după problemele medicale la genunchi şi va spera să îşi încheie cariera la Manchester United într-o manieră pozitivă

Zlatan Ibrahimovic, Manchester United
21 februarie 2018

Atacantul Zlatan Ibrahimovic a revenit recent la antrenamentele lui Manchester United alături de grupul principal de jucători şi este aşteptat să devină disponibil începând cu săptămâna viitoare. Fostul internaţional suedez a evoluat foarte puţin în actualul sezon ca urmare a două accidentări suferite la genunchi, însă poate spera să îşi încheie cariera pe Old Trafford într-o manieră pozitivă, prin evoluţiile din următoarele luni. Ajuns la 36 de ani, Zlatan Ibrahimovic foarte probabil va părăsi pe Manchester United la vară, când contractul său va expira, iar pentru fostul vârf al lui Juventus, Inter, AC Milan şi Paris Saint-Germain, cel mai plauzibil scenariu este un viitor în Major League Soccer, unde Los Angeles Galaxy îl doreşte cu insistenţă.

Însă Zlatan Ibrahimovic, care în stagiunea anterioară a avut parte de un sezon excelent în tricoul “Diavolilor”, contribuind prin 28 de goluri la succcesul echipei (câştigarea Cupei Ligii Angliei şi a trofeului UEFA Europa League), va dori cu siguranţă să aibă un impact semnificativ asupra finalului de sezon pentru Manchester United. Deşi a revenit la antrenamente, experimentatul atacant suedez nu a fost inclus în lotul pe care Jose Mourinho l-a deplasat în Spania, în vederea duelului cu FC Sevilla, contând pentru manşa tur din optimile de finală UEFA Champions League, programată a se disputa în această seară pe stadionul Ramón Sánchez Pizjuan. Totuşi, Ibrahimovic ar putea să fie luat în considerare de tehnicianul portughez într-o perioadă extrem de aglomerată pentru “Diavoli”, cu partide în trei competiţii, Premier League, FA Cup şi UEFA Champions League.

Prolificul jucător suedez nu a evoluat decât în şapte meciuri pentru Manchester United în actuala stagiune şi are un singur gol marcat. Zlatan Ibrahimovic a revenit iniţial pe 18 noiembrie, într-un meci de campionat disputat contra celor de la Newcastle United, după o lungă absenţă cauzată de o gravă accidentare la genunchi suferită într-o partidă de Europa League cu Anderlecht, în sezonul precedent. După o serie de câteva apariţii, fostul atacant al lui PSG a suferit o nouă accidentare la genunchi, din cauza căreia nu a mai putut evolua de la duelul cu Burnley, încheiat la egalitate (2-2), în ultima parte a lunii decembrie. Singura sa reuşită din stagiunea actuală a fost consemnată pe 20 decembrie, într-un eşec surprinzător suferit cu Bristol City în Cupa Ligii Angliei.

Ibrahimovic a muncit intens pentru o recuperare cât mai rapidă, iar revenira sa la antrenamente va fi o veste bună pentru antrenorul portughez Jose Mourinho, care astfel va avea la dispoziţie o variantă în plus pentru compartimentul ofensiv, în vederea finalului de campionat. Manchester United, care se află pe poziţia secundă a clasamentului Premier League, însă la o distanţă de 16 puncte faţă de rivala locală Manchester City, va evolua pe teren propriu contra celor de la Chelsea în următoarea etapă de campionat, pentru ca apoi să se deplaseze pe arena lui Crystal Palace şi să înfrunte pe Liverpool, într-un meci programat a se disputa pe Old Trafford.