Anthony Martial şi Romelu Lukaku, aproape de un record important la nivelul Premier League

Anthony Martial şi Romelu Lukaku au contribuit împreună la şase goluri marcate de Manchester United în actualul sezon de Premier League

Romelu Lukaku, Anthony Martial (Manchester United)
28 februarie 2018

Anthony Martial şi Romelu Lukaku pot să stabilească un nou record la nivelul Premier League pentru Manchester United în cazul în care ambii vor contribui direct la un gol marcat împotriva celor de la Crystal Palace. Cei doi jucători au reprezentat cel mai eficient parteneriat din atacul lui Manchester United în actuala stagiune, odată cu venirea internaţionalul belgiam de la Everton, înainte de startul sezonului.

O nouă combinaţie între Anthony Martial şi Romelu Lukaku a dus la golul prin care Manchester United a egalat pe Chelsea în meciul din ultima etapă de campionat, o partidă câştigată în cele din urmă de “Diavoli” cu scorul de 2-1. Mijlocaşul ofensiv francez şi atacantul belgian au combinat la şase goluri marcate de echipa lui Jose Mourinho în acest sezon. Anthony Martial şi-a trecut în cont cinci assist-uri în Premier League, dintre care trei au fost valorificate de Romelu Lukaku. Atacantul în vârstă de 24 de ani i-a întors favoarea în alte trei rânduri, oferindu-i colegului său trei pase de gol la nivelul campionatului, inclusiv la faza golului decisiv contra lui Burnley din debutul sezonului.

Cele şase faze în care Anthony Martial şi Romelu Lukaku au combinat şi au marcat reprezintă o performanţă suficient de bună pentru a egala recordul stabilit de un parteneriat din echipa lui Manchester United într-un sezon de Premier League. Alte opt cupluri, inclusiv Eric Cantona şi Ryan Giggs, Andy Cole şi David Beckham sau Cristiano Ronaldo şi Wayne Rooney, au ajuns la această cifră, însă Martial şi Lukaku mai au în continuare nouă etape pentru a depăşi recordul. Prima oportunitate va veni în deplasarea de pe Selhurst Park, programată a se disputa luni, 5 martie, când Manchester United va înfrunta pe Crystal Palace.

Parteneriatul Anthony Martial – Romelu Lukaku se află de asemenea la egalitate pe primul loc într-un astfel de clasament bazat pe combinaţiile decisive din actuala ediţie de Premier League: Cesar Azpilicueta şi Alvaro Morata (Chelsea), Mohamed Salah şi Roberto Firmino (Liverpool), respectiv Kevin de Bruyne şi Sergio Aguero (Manchester City) sunt alţi jucători care au contribuit la faze finalizate cu gol pentru echipele lor. Anthony Martial, care a fost votat jucătorul lunii de trei ori în acest sezon, a început anul 2018 prin trei goluri în primele trei meciuri. De partea cealaltă, prolificul vârf belgian a ajuns la 21 de goluri înscrise în actuala stagiune prin reuşita din succesul contra celor de la Chelsea.