Echipa “revelațiilor sezonului” în La Liga 2019-2020

La finalul campionatului în Spania, redacția iberică a site-ului UEFA.com a realizat o inedită echipă a "revelațiilor sezonului".

23 iulie 2020

La finalul campionatului în Spania, redacția iberică a site-ului UEFA.com a realizat o inedită echipă a “revelațiilor sezonului”.

Portarul ales este Unai Simon, jucătorul de 22 de ani devenit titular în acest sezon la Athletic Bilbao după vânzarea lui Kepa Arrizabalaga la Chelsea.

Pe postul de fundaș dreapta apare Victor Diaz, jucătorul Granadei, fără îndoială revelația campionatului, promovată în La Liga sezonul trecut și ajunsă acum în preliminariile Europa League. Fundașul andaluz a jucat 36 de meciuri și a oferit 5 pase decisive. Fundaș stânga a fost ales Pervis Estupiñán, jucătorul ecuadorian de 22 de ani al Osasunei, și el cu 7 assisturi în sezonul recent încheiat.

În centrul apărării se regăsesc francezul Jules Koundé (Sevilla, 21 de ani) și portughezul Domingos Duarte (Granada, 25 de ani), ambii aflați la primul sezon în La Liga după transferurile de la Bordeaux, respectiv Sporting Lisabona (lusitanul a evoluat în stagiunea precedentă în divizia secundă din Spania, fiind împrumutat la Deportivo la Coruna).

În formula 4-3-3, centrul terenului este ocupat de trei jucători aflați în proprietatea lui Real Madrid, doi dintre ei cedați la alte echipe pentru acest sezon. Norvegianul Martin Odegaard a bifat primul său sezon integral în campionatul spaniol și a fost piesă de bază la Real Sociedad, echipă care a cochetat pentru o bună parte a campionatului cu locurile de Champions League și a terminat în final pe locul 6. Odegaard a marcat patru goluri și a pasat decisiv de 6 ori în 31 de meciuri și a fost influent și în Copa del Rey, unde Sociedad a ajuns în finală.

Mallorca a retrogradat la finele stagiunii, însă l-a scos în evidență pe tânărul nippon Takefusa Kubo, jucător dezechilibrant și posesor al unui dribling fin care a marcat patru goluri și a Pasat decisiv de tot atâtea ori. Linia de mijloc este completată de Fede Valverde, un fotbalist versatil cu o maturitate impresionantă la doar 22 de ani, care a jucat în 33 de meciuri pentru noua campioană, contribuind cu două goluri și 5 assisturi.

Linia de atac este formată din Carlos Fernández, Ansu Fati și Lucas Ocampos. Carlos Fdez a fost principalul marcator al Granadei cu 10 goluri. Ansu Fati a bătut toate recordurile de precocitate la Barcelona și a marcat de șapte ori în campionat în primul său sezon în La Liga. Tot la primul sezon în Spania s-a aflat și argentinianul Ocampos, care a contribuit cu 14 goluri la succesul Sevillei de a reveni în Champions League.

Antrenorul propus de jurnaliștii spanioli pentru echipa revelațiilor este Diego Martínez, managerul de 39 de ani al Granadei, artizanul promovării acestei echipe în La Liga în urmă cu un an și al unui spectaculos loc 7 în acest sezon.

Mențiuni speciale au primit pentru evoluțiile remarcabile din ultimul an Rui Silva (Granada), Felipe (Atlético), Ante Budimir (Mallorca), Marc Cucurella (Getafe), Antonio Puertas (Granada) și Chimy Ávila (Osasuna).