Manchester City pregateste 100 de milioane pentru Messi

Manchester City a facut o oferta de 40 de milioane pentru Samuel Eto'o si se pregateste sa ofere 100 de milioane in schimbul lui Lionel Messi

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
5 septembrie 2008
FootballClub.ro
FootballClub.ro

Noul patron al lui Manchester City, Sulaiman Al-Fahim, si-a dezvaluit planurile fotbalistice intr-un interviu acordat tabloidului britanic The Sun.

„Vrem sa terminam acest sezon in primele patru locuri, sa castigam campionatul sezonul urmator si peste maxim trei ani sa castigam Liga Campionilor. Avem banii necesari si antrenorul care sa realizeze aceste lucruri. Scopul nostru imediat este sa aducem la Manchester City cei mai buni jucatori din lume”, a declarat Al-Fahim, membru in consiliul de administratie a Abu Dhabi United Group, companie care a preluat clubul englez sa sfarsitul saptamanii trecute.

Cum banii nu reprezinte o problema, noul actionar al lui City a trecut la treaba si a reusit sa il cumpere pe Robinho de la Real Madrid chiar inainte de finalul perioadei de transferuri. Conform tabloidului The Sun, englezii au facut mai multe oferte pe ultima suta de metri in speranta de a-si intari lotul inca din aceasta vara, una dintre ele vizandu-l chiar pe atacantul lui FC Barcelona, Samuel Eto’o, pentru care au oferit 40 de milioane de lire sterline. Oficialii catalani au respins insa aceasta oferta in conditiile in care plecarea lui Eto’o ar fi lasat descoperit postul de atacant central.

Revolutia englezilor de la City va continua probabil in luna ianuarie cand se deschide urmatoarea perioada de transferuri. Conform publicatiei citate, Sulaiman Al-Fahim l-a insarcinat deja pe managerul Mark Hughes sa ofere 100 de milioane de euro lui FC Barcelona in schimbul lui Lionel Messi, dar pe lista omului de afaceri arab se mai afla jucatori de top precum Kaka, Cristiano Ronaldo, Fernando Torres si Ronaldinho.

„Vrem sa facem ce este mai bine pentru acest club”, a mai declarat Al-Fahim. „Asta inseamna ca trebuie sa ajungem in top, depasind echipe precum Liverpool, Chelsea si Manchester United. In momentul in care se va deschide urmatoarea perioada de transferuri in luna ianuarie, toata lumea fotbalului va deveni constienta de ce se intampla aici si ce planuri avem. Atunci vom avea posibilitatea sa aducem la acest club cei mai buni jucatori. In ceea ce ma priveste, cand imi stabilesc o tinta fac tot posibilul sa reusesc. Vom deveni cel mai mare club din lume”.