Champions League
FC Barcelona
FC Barcelona
03
Juventus
Juventus
Cristiano Ronaldo 13 (pen)
Weston McKennie 20
Cristiano Ronaldo 52 (pen)

Barcelona – Juventus 0-3. Juve obține scorul de care avea nevoie pentru câștigarea grupei

Juventus a bătut Barcelona cu 3-0 pe Camp Nou și a depășit-o în fruntea clasamentului grupei de Champions League.

Cronică scrisă de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
09 decembrie 2020

Cristiano Ronaldo a câștigat cel de-al 36-lea duel direct cu Lionel Messi, marcând de două ori din penalty în victoria netă a lui Juventus pe Camp Nou, 3-0, exact scorul de care campioana Italiei avea nevoie pentru a lua fața catalanilor în fruntea grupei de Champions League.

Roma și Liverpool erau pentru FC Barcelona reperele dezastrelor din Champions League, nu prin prisma scorurilor drastice la care catalanii pierduseră acele jocuri, ci prin faptul că nu fuseseră capabili să apere o diverență confortabilă după manșa tur. Pe această listă nefastă și-au adăugat acum și propria arenă, unde își puteau permite să piardă contra lui Juventus chiar și cu 2-0 fără a pierde poziția de lider al grupei, care ar fi garantat adversare mai facile la tragerea la sorți.

Nu au reușit. Linia mobilă de mijloc a lui Juve formată din Cuadrado, McKennie, Arthur, Ramsey și Alex Sandro a pus multă presiune în prima parte a meciului, iar în față viteza perechii Ronaldo – Morata era menită să fie un pericol permanent pentru neexperimentata pereche de fundași centrali Lenglet – Ronald Araujo, acesta din urmă revenit în unsprezecele de start după aproape o lună și jumătate de absență, dar și cu un singur meci ca integralist în acest sezon. În debutul meciului Barcelona a avut reale dificultăți în a ieși cu mingea din apărare, iar campioana Italiei a știut să își folosească de minune armele și și-a concretizat superioritatea prin două goluri în primele 20 de minute: Ronaldo a primit și transformat un penalty după un duel cu Araujo, iar Weston McKennie a marcat cu o superbă foarfecă laterală din mijlocul careului după ce echipa desfăcuse cu o succesiune de pase rapide apărarea blaugrana.

Abia la 0-2 Barcelona a început să miște în atac, impulsionată de un ambițios Messi care avea până la final să tragă toate cele 7 șuturi ale catalanilor pe spațiul porții lui Buffon. Messi a fost însă singurul reper al jocului ofensiv al formației blaugrana, cel puțin până la intrarea lui Braitwaithe și mai ales Riqui Puig în partea a doua. Poate că Barcelona ar fi scos-o la capăt dacă ar fi avansat mai mult în meci cu 0-2 pe tabelă, însă Juventus a primit încă un penalty în chiar startul reprizei secunde la un henț al lui Lenglet și golul marcat de Ronaldo de la punctul cu var a pecetluit soarta locului 1 în grupă. Până la final au mai fost doar detalii, precum o minge căzută pe transversala porții lui Buffon și două decizii întoarse de VAR – un penalty pentru Barcelona și un gol anulat lui Bonucci pentru ofsaid – însă ultimul fluier a consfințit un scor dur care reflectă sezonul actual al catalanilor și care îi asigură lui Juve o iarnă mai liniștită.

Curiozități statistice ale meciului Barcelona – Juventus 0-3:

 • Barcelona a pus punct unei serii 13 de sezoane consecutive în care și-a câștigat grupa de Champions League. Ultima oară când nu se întâmplase acest lucru a fost în 2006, când a terminat în urma lui Chelsea.
 • Din cele trei prezențe în optimi de pe locul 2 al grupei, Barcelona a depășit o singură dată primul tur eliminatoriu, în sezonul 1994-95 când s-a oprit în sferuri.
 • Barcelona nu mai pierduse un meci din grupele Champions League din 2016. În acest timp a strâns 25 de meciuri consecutive în care a fost neînvinsă.
 • Barcelona este singura echipă din istoria Champions League care nu își câștigă grupa după ce a câștigat primele cinci meciuri.
 • Cristiano Ronaldo îl conduce cu 14-7 pe Lionel Messi la golurile marcate pe Camp Nou în cele 17 meciuri în care ambii au jucat.
 • Prin cele două penalty-uri transformate, Cristiano Ronaldo a ajuns la un total de 134 de goluri în Liga Campionilor, cu care ocupă detașat primul loc în clasamentul golgheterilor all-time. Lionel Messi îl urmează cu 118 reușite.
 • În toate cele șase meciuri ale Barcelonei din faza grupelor s-a dictat cel puțin un penalty (5 pentru, 2 împotrivă).

FC Barcelona - Juventus 0-3, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul FC Barcelona - Juventus

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului FC Barcelona - Juventus 0-3

FC Barcelona
Șuturi FC Barcelona
 • Total: 19
 • Pe poartă: 7
59-41
Posesie (%)
 • FC Barcelona
 • Juventus
Juventus
Șuturi Juventus
 • Total: 9
 • Pe poartă: 4
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
19
9
Șuturi pe poartă
7
4
Șuturi pe lângă poartă
8
4
Șuturi blocate
4
1
Faulturi comise
10
15
Cornere
5
1
Ofsaiduri
3
1
Cartonașe galbene
4
3
Parade portar
1
7
Total pase
709
481
Pase completate
647
404
Acuratețe pase
91%
84%

Meciuri precedente între FC Barcelona și Juventus

2020-2021

 • Champions LeagueChampions League
  Miercuri, 28 oct. 2020
  Juventus
  Juventus
  0-2
  FC Barcelona
  Barcelona

2017-2018

 • genericLiga Campionilor
  Marți, 12 sep. 2017
  Barcelona
  FC Barcelona
  3-0
  Juventus
  Juventus
 • genericLiga Campionilor
  Miercuri, 22 nov. 2017
  Juventus
  Juventus
  0-0
  FC Barcelona
  Barcelona

2016-2017

 • genericLiga Campionilor
  Marți, 11 apr. 2017
  Juventus
  Juventus
  3-0
  FC Barcelona
  Barcelona
 • genericLiga Campionilor
  Miercuri, 19 apr. 2017
  Barcelona
  FC Barcelona
  0-0
  Juventus
  Juventus