Harry Kane, pregătit să atace recordurile lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi

Cifrele actuale ale lui Harry Kane îi permit să spere la performanţe similare cu cele ale lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi

Harry Kane, Tottenham Hotspur
26 septembrie 2017

Atacantul englez al celor de la Tottenham Hotspur, Harry Kane, nu se teme de comparaţiile cu principalele puncte de reper din fotbalul mondial, Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, recunoscând chiar că cifrele impresionante ale celor doi jucători îl motivează în tentativa de a se îmbunătăţi şi de a ajunge să se poată apropia de aceste performanţe remarcabile. În vârstă de 24 de ani, Harry Kane are parte de un nou început de sezon excelent, cu şase goluri marcate în şapte partide disputate până acum în toate competiţiile.

Internaţionalul engleg a reuşit să atingă borna a 30 de goluri marcate în două din ultimele trei stagiuni şi a încheiat cu 28 de goluri în sezonul care a reprezentat o excepţie, ceea ce a făcut ca Harry Kane să fie văzut ca unul dintre jucătorii care pe viitor ar putea atenta la recordurile lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi. Iar perspectivele prolificului atacant al lui Tottenham sunt promiţătoare, ţinând cont de faptul că doar patru jucători în istoria Premier League au reuşit să înscrie mai multe goluri ca el până la vârsta de 24 de ani: Romelu Lukaku, Wayne Rooney, Robbie Fowler şi Michael Owen.

Harry Kane a confirmat că nu evită comparaţiile cu cei mai buni jucători din lume în acest moment şi este motivat să ajungă la statistici similare cu cele ale lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi: “Mă ajută. Şi dacă ne gândim cât de multă expunere există pe reţelele de socializare în zilele noastre, este greu să ne ferim de aceste lucruri. Eu îmi doresc să fiu unul dintre cei mai buni jucători din lume, aşadar când văd că lumea mă pune acolo sus şi sunt aproape de astfel de jucători, este o motivaţie şi mai mare şi ajung şi mai sus, să ajung la următorul nivel.” – a declarat recent jucătorul englez.

“Totul se rezumă la maturitate, la o creştere fizică şi psihică. Mă simt mai puternic şi mai abil în duelurile fizice cu fundaşii, faţă de situaţia de acum câţiva ani. Mănânc bine, mă recuperez bine. Despre asta este vorba. Cariera de fotbalist este una scurtă, aşadar trebuie să profiţi de fiecare zi, iar eu încerc să fac acest lucru. Apoi când voi ajunge la vârsta la care va trebui să mă retrag şi să merg să joc golf, voi face acest lucru. Momentan mă concentrez doar pe o pregătire cât mai bună în fiecare zi, în special datorită numărului mare de meciuri pe care îl avem, să mă recuperez bine şi să iau fiecare lucru pe rând.” – a explicat Harry Kane.