Alphonso Davies, Rookie of the Season în Bundesliga

Principalele știri ale zilei

21 de jucători de câmp integraliști în cele trei etape jucate din La Liga

După întreruperea campionatului timp de 3 luni din cauza pandemiei de coronavirus, starea fizică a jucătorilor a devenit un criteriu important al performanței echipelor, astfel că o bună rotație a fotbaliștilor a devenit esențială. Trei etape integrale s-au disputat în La Liga de la reluare și doar 21 de jucători de câmp au fost integraliști la cele 20 de echipe din prima divizie.

Sunt trei cluburi care au folosit câte trei jucători pe parcursul tuturor celor 270 de minute jucate: Athletic Bilbao pe Ander Capa, Iñigo Martínez și Dani García, Real Madrid pe Raphaël Varane, Casemiro și Toni Kroos, iar Sevilla pe fundașii Jesus Navas; Jules Kounde și Diego Carlos.

Alte trei cluburi au câte doi jucători de câmp integraliști: Sergio Canales și Nabil Fekir la Betis, Néstor Araujo și Lucas Olaza la Celta Vigo, respectiv Leandro Cabrera și Marc Roca la Espanyol.

Șase cluburi au folosit câte un jucător de la un capăt la altul al celor trei meciuri: Atletico Madrid pe José María Giménez, Barcelona pe Lionel Messi, Levante pe Ruben Vezo, Osasuna pe Unai Garcia, Valencia pe Hugo Guillamón, iar Villarreal pe Raul Albiol.

Celelalte opt cluburi din La Liga nu au fotbaliști de câmp integraliști în primele trei etape de la reluare.


Alphonso Davies, Rookie of the Season în Bundesliga

La doar 19 ani, fundașul stânga al lui Bayern Alphonso Davies a fost desemnat Rookie of the Season în Bundesliga în urma unei campanii în care voturile fanilor au contat în proporție de 40%, cele ale analiștilor în proporție de 30%, iar alte 30% au fost oferite de cluburile din prima divizie.

Alături de tânărul jucător canadian, pe lista "finaliștilor" s-au mai aflat Jonjoe Kenny (Schalke 04), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Ismail Jakobs (FC Koln) și Marcus Thuram (Borussia Monchengladbach), jucători care de-a lungul sezonului câștigaseră distincția Rookie of the Month.

Condițiile de includere în aceste topuri au fost vârsta sub 23 de ani înaintea primei etape de campionat, niciun meci ca titular în Bundesliga în stagiunile precedente, dar posibile apariții sporadice în meciurile din sezoanele precedente cu condiția ca totalul minutelor jucate să nu fi depășit 450.

Alphonso Davies a fost transferat de Bayern Munchen de la Vancouver Whitecaps în pauza de iarnă a sezonului 2018-2019 pentru aproximativ 20 de milioane de euro. În actualul sezon, el a jucat în 37 de meciuri ale bavarezilor și a marcat 3 goluri, toate în Bundesliga.


Articol recomandat
Bayern, Campioana Germaniei 2019-2020 (sursa: bundesliga.de)
10 curiozități statistice după al optulea titlu consecutiv al lui Bayern în Bundesliga
Date statistice după titlul de campioană a Germaniei câștigat de Bayern Munchen în sezonul 2019-2020

Betis l-a demis pe Rubi și l-a numit pe Alexis Trujillo pe banca tehnică

Betis l-a demis pe antrenorul Rubi și l-a numit pe Alexis Trujillo pe banca tehnică până la finalul sezonului, cu obiectivul salvării echipei de la retrogradare. Gruparea andaluză ocupă locul 14 în clasamentul La Liga înaintea ultimelor 8 etape, cu 8 puncte deasupra liniei salvării.

Rubi se afla la Betis de la începutul sezonului, însă rezultatele înregistrate de echipă în stagiunea în curs au fost dezamăgitoare, departe de obiectivul cupelor europene fixat după alcătuirea unui lot valoros. Victoria cu Real Madrid in luna martie (2-1) a creat speranța unui parcurs mai bun, însă la reluarea campionatului după pandemia de coronavirus echipa a obținut un singur punct în 3 meciuri.

Prin demiterea lui Rubi, Betis bifează încă o etapă într-un adevărat carusel al destabilității în cei cinci 5 ani de la revenirea în La Liga, perioadă în care schimbat alți 5 antrenori și 4 directori tehnici. Miguel Torrecilla, Eduardo Macia și Lorenzo Serra Ferrer i-au precedat în postul responsabil de partea tehnică lui Lopez Catalan, iar Pepe Mel, Juan Merino, Gustavo Poyet, Victor Sanchez del Almo, Quique Setien au condus echipa de pe bancă, cu rezultate mulțumitoare doar în mandatul lui Quique Setien care a dus echipa în Europa League după ce a terminat stagiunea 2017-2018 pe locul 6.