EURO 2020
Italia
Italia
30
Elvetia
Elveția
M. Locatelli 26
M. Locatelli 52
C. Immobile 89

Italia – Elveția 3-0. Italia impresionează și obține după două meciuri calificarea în optimile EURO 2020

Italia - Elveția, scor 3-0, EURO 2020. Statistici, cronica meciului, declaratii, echipele de start, notele jucatorilor.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
Italia - Elveția 3-0 la EURO 2020
Italia - Elveția 3-0 la EURO 2020

Italia a bifat al zecelea meci consecutiv fără gol primit, însă ceea ce continuă să captiveze lumea fotbalului este jocul său ofensiv. După Turcia în prima etapă a venit rândul Elveției să încerce să găsească antidot pentru revoluția lui Roberto Mancini iar rezultatul a fost același, un sec 0-3, chiar dacă Elveția este una din echipele solide ale fotbalului continental, călită într-o decadă de meciuri echilibrate cu forțele Europei. Tot ce a reușit Elveția în plus față de ultima victimă a Italiei a fost să expedieze un șut pe spațiul porții apărate de Gianluigi Donnarumma, însă a fost o ocazie izolată care nu a periclitat controlul autoritar al Squadrei Azzurra.

A fost meciul în care a ieșit la iveală singurul dintre titularii Italiei pe care analiștii îl priviseră cu o doză de scepticism. Manuel Locatelli, mijlocașul lui Sassuolo care probabil nu ar fi prins unsprezecele de start dacă Marco Verratti ar fi fost disponibil, a marcat în a 12-a selecție prima sa dublă pentru echipa națională și a deschis drumul către calificarea în optimile de finală. Era minutul 26 când Locatelli a grăbit atacul echipei sale cu o pasă în dreapta și tot el a ajuns după o cursă formidabilă în fața porții pentru a finaliza acțiunea personală a colegului său de la club, Berardi. Și mai frumos a fost golul de 2-0, marcat în minutul 53 cu un șut perfect din marginea careului, pe fondul unui început mai bun de repriză pentru elvețieni.

La 2-0 Italia a lăsat mai mult mingea adversarului, însă mingile lungi spre Ciro Immobile au taxat spațiile largi din defensiva helvetă. După trei bune ocazii, vârful lui Lazio a marcat în cele din urmă în minutul 89 tot cu un șut de la distanță, iar Italia și-a asigurat deja biletele pentru faza eliminatorie a competiției.

Nu totul a fost însă lapte și miere pentru Squadra Azzurra: căpitanul Giorgio Chiellini a părăsit terenul cu o problemă musculară după doar 24 de minute, la scurt timp după ce avusese un gol anulat de VAR pentru henț în urma unei lovituri de colț.

Italia - Elveția 3-0, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Italia - Elveția

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Italia - Elveția 3-0

Italia
Șuturi Italia
  • Total: 13
  • Pe poartă: 3
49-51
Posesie (%)
  • Italia
  • Elveția
Elveția
Șuturi Elveția
  • Total: 6
  • Pe poartă: 1
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
13
6
Șuturi pe poartă
3
1
Șuturi pe lângă poartă
7
4
Șuturi blocate
3
1
Faulturi comise
10
12
Cornere
3
2
Ofsaiduri
2
4
Cartonașe galbene
0
2
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
0
Total pase
527
543
Pase completate
451
472
Acuratețe pase
86
87