Lotul Cehiei pentru EURO 2024, cu trei jucători de la campioana Germaniei, Bayer Leverkusen

Patrik Schick este marea vedetă în lotul Cehiei pentru EURO 2024, după un sezon excelent la Leverkusen cu care a reușit dubla campionat - cupă.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
7 iunie 2024
Patrik Schick, Cehia
Patrik Schick, Cehia

Trio-ul Patrik Schick – Matej Kovar – Adam Hlozek de la Leverkusen și perechea Vladimir Coufal – Tomas Soucek de la West Ham United sunt cele mai importante nume din lotul final de 26 de jucători al Cehiei pentru EURO 2024, însă Slavia Praga este echipa care trimite cei mai mulți jucători la națională (8), deși a terminat întrecerea internă doar pe locul doi în spatele Spartei Praga.

Alți doi jucători din Bundesliga au fost convocați pentru Campionatul European după ce au jucat câte cinci meciuri în preliminarii: Vaclav Cerny (Wolfsburg) și David Jurásek (Hoffenheim). Antonín Barák vine după un sezon în care a jucat intermitent la Fiorentina, iar pe listă mai apar doi jucători din Eredivisie: Ondřej Lingr de la Feyenoord și Michal Sadílek de la FC Twente.

Noutatea absolută în lotul Cehiei este tânărul mijlocaș de 22 de ani Lukáš Červ, convocat în premieră la echipa națională după evoluții remarcabile în campionatul intern, la Slovan Liberec în prima jumătate a sezonului și la Viktoria Plzen din iarnă.

Lotul Cehiei pentru EURO 2024

Portari: Jindřich Staněk (Slavia Praga), Matěj Kovář (Leverkusen), Vítězslav Jaroš (Sturm Graz)

Fundași: Vladimír Coufal (West Ham), David Douděra (Slavia Praga), Tomáš Holeš (Slavia Praga), Robin Hranáč (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí (Sparta Praga), David Zima (Slavia Praga), Tomáš Vlček (Slavia Praga), David Jurásek (Hoffenheim), Martin Vitík (Sparta Praga)

Mijlocași: Tomáš Souček (West Ham), Michal Sadílek (FC Twente), Antonín Barák (Fiorentina), Lukáš Provod (Slavia Praga), Ondřej Lingr (Feyenoord), Václav Černý (Wolfsburg), Matěj Jurásek (Slavia Praga), Pavel Šulc (Viktoria Plzeň), Lukáš Červ (Viktoria Plzeň).

Atacanți: Patrik Schick (Leverkusen), Jan Kuchta (Sparta Praga), Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň), Mojmír Chytil (Slavia Praga), Adam Hložek (Leverkusen)

Cehia face parte din Grupa F la EURO 2024 și își va începe campania pe 18 iunie contra Portugaliei, într-un meci care i-ar putea aduce față în față pe Patrik Schik și Cristiano Ronaldo, cei mai buni marcatori de la EURO 2020. Celelalte meciuri ale Cehiei vor fi cu Georgia și Turcia.

Statisticile jucătorilor Cehiei în campania EURO 2024.