EURO 2020
Spania
Spania
11
Polonia
Polonia
Morata 25
R. Lewandowski 54

Spania – Polonia 1-1. Spania ratează un penalty și șansa de a câștiga primul său meci la EURO 2020

Spania - Polonia, scor 1-1, EURO 2020. Statistici, cronica meciului, declaratii, echipele de start, notele jucatorilor.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
Polonia a obținut o remiză în meciul cu Spania de la EURO 2020, scor 1-1
Polonia a obținut o remiză în meciul cu Spania de la EURO 2020, scor 1-1

Álvaro Morata a înscris un gol de care avea mare nevoie la echipa națională, însă acesta a fost singurul plus pentru Spania în al doilea său joc la EURO 2020 față de meciul de debut cu Suedia. Pentru vârful lui Juventus nici măcar nu poate fi vorba de o revanșă personală, fiindcă marcarea golului a fost imediat umbrită de incapacitatea de a marca mai mult, în fața unei naționale a Poloniei care a părut să aibă cea mai slabă defensivă de la turneul final, pe alocuri cu intervenții de o disperare rar văzută la acest nivel. Au fost momente ce au lăsat impresia că între portarul Szczesny, fundașii centrali și mijlocașii Poloniei a fost prima reuniune, și totuși Spania nu a găsit calea de a marca de mai multe ori, trebuind să se mulțumească în final cu un singur punct și ridicând și mai sus nivelul dubiilor privind capacitatea sa de a avansa în turneu.

Punct fix în formula ofensivă a Spaniei, Álvaro Morata a fost întovărășit de această dată de Gerard Moreno, revelația sezonului în La Liga pe care toată presa o cerea în unsprezecele de start, iar cei doi au conlucrat în minutul 24 la golul ce părea să liniștească în tabăra iberică apele tulburate de remiza nulă cu Suedia. Cu o posesie zdrobitoare și avantaj pe tabelă Spania a părut stăpâna absolută a partidei însă această impresie de superioritate a fost curmată de o dublă ocazie a Poloniei, un șut al lui Swiderski în bară de unde mingea a revenit la Lewandowski care a tras în Unai Simon.

Ce nu a putut face în prima repriză, vârful lui Bayern a făcut în a doua: la o centrare a lui Jowiak din dreapta s-a descotorosit ușor de Aymeric Laporte și a reluat imparabil cu capul pentru golul egalizator în minutul 54. Putea să fie doar un foc de paie pentru iberici care au avut șansa să revină la conducere după ce au primit un penalty doar trei minute mai târziu, însă Gerard Moreno a executat în bară, Morata nu a putut trage nici el mai bine din a doua șansă și de aici a început frustrarea spaniolilor, care și-au creat câteva ocazii clare dar nu au găsit golul câștigător.

Spania – Polonia s-a terminat 1-1, rezultat care păstrează Polonia în cărțile calificării din grupa în care lider după două etape este Suedia cu 4 puncte, în timp ce Spania își asigură accederea în optimi cu o victorie în meciul cu Slovacia dar nu mai depinde de ea însăși pentru câștigarea grupei, iar clasarea pe locul secund o poate aduce față în față cu Anglia pe Wembley în primul meci eliminatoriu.

Spania - Polonia 1-1, fișa tehnică

ECHIPELE în meciul Spania - Polonia

Slide spre stânga pentru a vedea echipele de start, schimbările și notele jucătorilor

Statisticile meciului Spania - Polonia 1-1

Spania
Șuturi Spania
  • Total: 12
  • Pe poartă: 5
77-23
Posesie (%)
  • Spania
  • Polonia
Polonia
Șuturi Polonia
  • Total: 5
  • Pe poartă: 2
Total șuturi (inclusiv în blocaj)
12
5
Șuturi pe poartă
5
2
Șuturi pe lângă poartă
7
3
Șuturi blocate
0
0
Faulturi comise
16
17
Cornere
7
1
Ofsaiduri
1
2
Cartonașe galbene
2
4
Cartonașe roșii
0
0
Parade portar
1
4
Total pase
707
215
Pase completate
621
126
Acuratețe pase
88
59