Campionatul Mondial 2022 va începe cu o zi mai repede decât programul inițial

Campionatul Mondial 2022 va începe pe 20 noiembrie pentru a permite țării gazde, Qatar, să dispute meciul de deschidere al competiției

Balonul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal 2022
29 iulie 2022

Campionatul Mondial 2022 va începe… cu o zi mai devreme! Cu alte cuvinte pe 20 noiembrie, în loc de 21 noiembrie cum fusese prevăzut inițial. Este decizia luată de Biroul Consiliului FIFA pentru a permite țării gazde, Qatar, să dispute meciul de deschidere al competiției. “Se continuă astfel o veche tradiție a Mondialului, prin care fie gazdele fie campioana mondială en-titre dispută prima partidă a competiției”, se arată în comunicatul forului mondial.

Mondialul 2022 va începe astfel duminică, 20 noiembrie, cu meciul Qatar – Ecuador care se va disputa pe stadionul Al Bayt de la ora 18.00. În consecință, în intervalul rămas liber în ziua următoare a fost mutat meciul Senegal – Olanda, desemnat inițial drept meci de deschidere al Mondialului, și care se va disputa luni de la ora 18:00 în loc de ora 12:00. Programul celorlalte meciuri de luni, Anglia – Iran (ora 15:00) și SUA – Țara Galilor (21:00) rămâne neschimbat.

FIFA a anunțat că această modificare de program nu presupune și schimbarea detei la care cluburile trebuie să elibereze jucătorii participanți la competiție, care rămâne 14 noiembrie.