Giovani Lo Celso, omul cu cele mai multe assisturi pentru Argentina în preliminarii, ratează Mondialul 2022

Giovani Lo Celso nu va juca la Campionatul Mondial 2022 după ce a suferit o ruptură musculară într-un meci din campionatul spaniol.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
10 noiembrie 2022
Giovani Lo Celso, Argentina
Giovani Lo Celso, Argentina

Giovani Lo Celso nu va juca la Campionatul Mondial 2022 după ce a suferit o ruptură musculară în meciul de campionat pe care Villarreal l-a pierdut pe 30 octombrie pe terenul lui Athletic Bilbao. S-a sperat inițial în recuperea la timp a jucătorului cu cele mai multe assisturi în naționala Argentinei în preliminariile pentru Qatar 2022, însă site-ul Football Espana relatează că problemele medicale sunt mai grave decât s-a crezut inițial și că fotbalistul necesită o intervenție chirurgicală.

Este o veste proastă pentru naționala Argentinei dar mai ales pentru Lionel Messi, care găsise în mijlocașul lui Villarreal cel mai bun colaborator la echipa naționala în ultimele sezoane.

Într-o succintă analiză realizată de TyC Sports Argentina se arată că „există jucători care să ia locul lui Lo Celso în lot, dar fotbalul său nu poate fi înlocuit”. Printre fotbaliștii propuși ca variante pentru un loc de titular se află Alexis Mac Allister (Brighton), Enzo Fernández (Benfica), Papu Gómez (Sevilla) și Exequiel Palacios (Leverkusen).

Giovani Lo Celso s-a aflat în lotul Argentinei la Campionatul Mondial 2018 din Qatar, dar a fost unul din cei doar jucători de câmp ai naționalei Albiceleste care nu a jucat niciun minut (celălalt este Cristian Ansaldi).

Argentina se află în Grupa C la Campionatul Mondial 2022, alături de Arabia Saudită, Mexic și Polonia și va debuta la competiția din Qatar pe 22 noiembrie contra formației din Asia.