Liga Naţiunilor, tragerea la sorţi şi tabloul complet al ediției 2018-2019

Cele 55 de reprezentative care vor participa în Liga Naţiunilor şi-au aflat numele adversarelor, în urma tragerii la sorţi de la Lausanne

Liga A, Nations League 2018-2019
25 ianuarie 2018

Tragerea la sorţi pentru stabilirea componenţei grupelor primei ediţii a Ligii Naţiunilor a avut loc în cursul zilei de astăzi la Lausanne, unde cele 55 de reprezentative care vor participa în Liga Naţiunilor şi-au aflat numele adversarelor, în tentativa de a obţine un loc la Campionatul European 2020. Formatul competiţiei introduce patru Ligi, având în componenţă câte patru grupe. Fiecare grupă îşi va desemna o câştigătoare la finalul fazei grupelor, pentru ca apoi, înainte de de turneul final, să aibă loc playoff-ul Ligii Naţiunilor. Cele patru câştigătoare de grupă din fiecare Ligă vor evolua între ele, în manşă unică, iar campioana din fiecare Ligă va obţine prezenţa la EURO 2020 (totuşi, în cazul în care o câştigătoare de grupă va avea deja asigurată calificarea la Campionatul European 2020, nu va mai juca în runda de playoff din Liga Naţiunilor, urmând a fi înlocuită de naţionala clasată sub ea).

În prezenţa celor mai importanţi selecţioneri europeni, printre care Fernando Santos, Didier Deschamps sau Joachim Low, tragerea la sorţi a adus în prim plan meciuri extrem de interesante, în special în ceea ce priveşte componenţa grupelor din Liga A: Germania, Franţa şi Olanda alcătuiesc una dintre cele mai echilibrate şi puternice grupe, la fel precum Spania, Anglia şi Croaţia, respectiv Portugalia, Italia şi Polonia. Belgia, Elveţia şi Islanda completează tabloul Ligii A.

Echipa naţională a Turciei, pregătită de Mircea Lucescu, va evolua alături de Suedia şi Rusia, în timp ce România a fost repartizată în Grupa 4 (Liga C) şi va înfrunta Serbia, Muntenegru, respectiv Lituania.

Iată tabloul complet al Ligii Naţiunilor, stabilit în urma tragerii la sorţi de la Lausanne:

Liga A:

Grupa 1: Germania, Franţa, Olanda

Grupa 2: Belgia, Elveţia, Islanda

Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia

Grupa 4: Spania, Anglia, Croaţia

Liga B:

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia

Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia

Grupa 3: Austria, Bosnia, Irlanda de Nord

Grupa 4: Ţara Galilor, Irlanda, Danemarca

Liga C:

Grupa 1: Scoţia, Albania, Israel

Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia

Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru

Grupa 4: România, Serbia, Muntenegru, Lituania

Liga D:

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra

Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Republica Moldova, San Marino

Grupa 3: Azerbaidjan, Insulele Feroe, Malta, Kosovo

Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar