Lotul Portugaliei pentru EURO 2024: Cristiano Ronaldo, la al șaselea turneu final european!

Selecționerul Roberto Martínez a anunțat lotul de 26 de jucători cu care Portugalia merge la EURO 2024, cu Cristiano Ronaldo în prim-plan.

Articol scris de - inițiatorul proiectului FootballClub.ro, urmăritor fidel al meciurilor din La Liga, Premier League și Bundesliga, cu peste 1000 de cronici și alte articole scrise despre FC Barcelona, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau PSG.
24 mai 2024
Cristiano Ronaldo, în lotul Portugaliei pentru EURO 2024
Cristiano Ronaldo, în lotul Portugaliei pentru EURO 2024

Deja golgheter absolut la EURO cu 14 goluri și jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate (25), Cristiano Ronaldo (39 de ani) va participa la al șaselea său turneu final de Campionat European, probabil ultima sa competiție majoră.

Fostul star al lui Real Madrid a fost inclus în lotul de 26 de jucători cu care Portugalia va merge la EURO 2024, anunțată de selecționerul Roberto Martínez cu trei săptămâni înainte de startul competiției din Germania. Pe listă se regăsește și veteranul Pepe, care a împlinit în luna februarie 41 de ani și care ar putea deveni cel mai vârstnic jucător care a evoluat vreodată la un Campionat European. Starurile Bernardo Silva, Rafael Leão, Bruno Fernandes, Rúben Dias, Vitinha, Diogo Jota și João Félix nu puteau lipsi de pe lista pentru Germania, pe care singura surpriză este prezența tânărului de 21 de ani Francisco Conceiçao de la FC Porto, cu o singură selecție la echipa națională în amicalul cu Slovenia din luna martie.

Lotul Portugaliei pentru EURO 2024:

Portari: Diogo Costa (Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (Roma)

Fundași: Antonio Silva (Benfica), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain), Diogo Dalot (Manchester United), Goncalo Inacio (Sporting Lisabona), Joao Cancelo (Barcelona), Nelson Semedo (Wolverhampton), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain), Pepe (Porto), Ruben Dias (Manchester City)

Mijlocași: Bruno Fernandes (Manchester United), Joao Neves (Benfica), Joao Palhinha (Fulham), Otavio Monteiro (Al-Nassr), Ruben Neves (Al-Hilal), Vitinha (Paris Saint-Germain)

Atacanți: Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Diogo Jota (Liverpool), Francisco Conceicao (Porto), Goncalo Ramos (Paris Saint-Germain), Joao Felix (Barcelona), Pedro Neto (Wolverhampton), Rafael Leao (AC Milan).​​​​​​​

Portugalia face parte din Grupa F la EURO 2024, alături de Cehia, Georgia și Turcia și va debuta pe 18 iunie la Leipzig contra Cehiei.

Statisticile jucătorilor Portugaliei la EURO 2024.