Ruptură de ligamente suferită de Lucas Hernández în meciul Franța – Australia de la Campionatul Mondial 2022

Franța a rămas cu doar 24 de jucători în lotul din Qatar după ce rezonața magnetică la care a fost supus Lucas Hernandez a relevat o problemă gravă

Lucas Hernandez, accidentat grav în meciul Franța - Australia de la Campionatul Mondial 2022
23 noiembrie 2022

Federația Franceză de Fotbal a anunțat în cursul dimineții de miercuri că rezonanța magnetică la care a fost supus Lucas Hernández la Doha după accidentara suferită în meciul Franța – Australia a confirmat cele mai sumbre temeri: este vorba de o ruptură de ligamente la genunchiul drept, astfel că jucătorul nu va mai putea evolua în Qatar 2022 și va avea nevoie de o pauză de mai multe luni.

Într-un interviu de la finalul jocului cu Australia, căpitanul Hugo Lloris a declarat că “ne-am dat seama imediat că este ceva serios. Este o nouă lovitură pentru noi, dar trebuie să o depășim și să mergem mai departe. Trebuie să fim mai uniți decât oricând”.

Este într-adevăr o nouă problemă pentru selecționerul Didier Deschamps, care nu are dreptul să mai înlocuiască jucători după startul competiției și care abordase oricum turneul final din Qatar cu doar doar 25 de fotbaliști în urma deciziei de a nu selecționa un alt jucător după accidentarea lui Karim Benzema. În afară de Benzema, Franța nu a putut conta la acest turneu nici pe mijlocașii Paul Pogba și N’Golo Kante, pe portarul Mike Maignan pe fundașul Presnel Kimpembe și pe atacantul Christopher Nkunku.

Lucas Hernández este la a doua accidentare din acest sezon, după ce o problemă la mușchii adductori l-a făcut să piardă 11 partide ale lui Bayern. Revenise pe teren pe 5 noiembrie și înaintea Campionatului Mondial intrase în doar trei partide, dintre care una singură ca titular.