Știri Man.City
15 iulie 2020


Premier League a stabilit perioada de transferuri din această vară: 27 iulie - 5 octombrie

Cluburile de Premier League au căzut de acord asupra unei perioade de transferuri de 10 săptămâni care va începe pe 27 iulie, ziua următoare încheierii meciurilor din actualul sezon intern. Transferurile din această vară vor putea fi înregistrate până în 5 octombrie, data recomandată de UEFA la nivel continental.

În plus, între 6 și 16 octombrie vor putea fi făcute transferuri între echipe de Premier League și echipe din diviziile inferioare din Anglia, fie că este vorba de împrumuturi sau achiziții definitive. În acest interval însă, nu se vor mai putea face transferuri directe între echipe din prima divizie.


Știri Man.City
13 iulie 2020


Decizie favorabilă la TAS: Manchester City poate juca în Champions League 2020-2021

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis revocarea sancțiunii dictate de UEFA contra clubului Manchester City prin care interzicea fostei campioane a Angliei participarea în cupele europene în următoarele două sezoane și o amendă de 30 de milioane de euro. În urma deciziei TAS, City va putea participa în următoarea ediție a Ligii Campionilor, unde este virtual calificată după ce și-a asigurat locul 2 în clasamentul Premier League, însă va trebui totuși să plăteasca o amendă de 10 milioane de euro către forul european.

Dincolo de impactul economic, eventuala lipsă din Europa ar fi reprezentat pentru echipa condusă de Pep Guardiola un dezastru pe plan sportiv, mai mulți jucători importanți din lot în frunte cu starul Kevin de Bruyne lăsând să se înțeleagă că și-ar fi putut căuta viitorul în altă parte în cazul unei decizii defavorabile. Din acest moment, City își poate relua fără griji activitatea pe piața transferurilor în încercarea de a-și întări lotul.

Cu Liverpool deja campioană și Manchester City sigură de locul 2, decizia TAS va aprinde și mai mult lupta pentru locurile 3-4 în Premier League, care asigură prezența în grupele Ligii Campionilor 2020-2021. Cu trei etape rămase până la finalul sezonului, inclusiv ocupanta locului 8 în clasament, Tottenham, are șanse teoretice să prindă top 4, iar între locurile 3 (Chelsea) și 5 (Manchester United) sunt doar 2 puncte, în condițiile în care United are de jucat și un meci în plus.


Știri Man.City
10 iulie 2020


Tragerea la sorți a tabloului Final Eight al Ligii Campionilor 2019-2020

UEFA a decis ca meciurile restante din optimile de finală ale Champions League să se joace pe 7 și 8 august pe arenele echipelor gazdă, însă își rezervă dreptul de a schimba această decizie în cazul în care situația locală generată de pandemia de coronavirus va degenera.

Sferturile de finală (12, 13, 14 și 15 august):

Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

RB Leipzig vs Atletico Madrid

Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Atalanta vs PSG

Semifinale (18 și 19 august)

Real Madrid / Manchester City / Lyon / Juventus vs Napoli / Barcelona / Chelsea / Bayern Munchen

RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finala se va juca la Lisabona pe 23 august.