Știri Man.City
13 iulie 2020


Decizie favorabilă la TAS: Manchester City poate juca în Champions League 2020-2021

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis revocarea sancțiunii dictate de UEFA contra clubului Manchester City prin care interzicea fostei campioane a Angliei participarea în cupele europene în următoarele două sezoane și o amendă de 30 de milioane de euro. În urma deciziei TAS, City va putea participa în următoarea ediție a Ligii Campionilor, unde este virtual calificată după ce și-a asigurat locul 2 în clasamentul Premier League, însă va trebui totuși să plăteasca o amendă de 10 milioane de euro către forul european.

Dincolo de impactul economic, eventuala lipsă din Europa ar fi reprezentat pentru echipa condusă de Pep Guardiola un dezastru pe plan sportiv, mai mulți jucători importanți din lot în frunte cu starul Kevin de Bruyne lăsând să se înțeleagă că și-ar fi putut căuta viitorul în altă parte în cazul unei decizii defavorabile. Din acest moment, City își poate relua fără griji activitatea pe piața transferurilor în încercarea de a-și întări lotul.

Cu Liverpool deja campioană și Manchester City sigură de locul 2, decizia TAS va aprinde și mai mult lupta pentru locurile 3-4 în Premier League, care asigură prezența în grupele Ligii Campionilor 2020-2021. Cu trei etape rămase până la finalul sezonului, inclusiv ocupanta locului 8 în clasament, Tottenham, are șanse teoretice să prindă top 4, iar între locurile 3 (Chelsea) și 5 (Manchester United) sunt doar 2 puncte, în condițiile în care United are de jucat și un meci în plus.


Știri Man.City
10 iulie 2020


Tragerea la sorți a tabloului Final Eight al Ligii Campionilor 2019-2020

UEFA a decis ca meciurile restante din optimile de finală ale Champions League să se joace pe 7 și 8 august pe arenele echipelor gazdă, însă își rezervă dreptul de a schimba această decizie în cazul în care situația locală generată de pandemia de coronavirus va degenera.

Sferturile de finală (12, 13, 14 și 15 august):

Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

RB Leipzig vs Atletico Madrid

Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Atalanta vs PSG

Semifinale (18 și 19 august)

Real Madrid / Manchester City / Lyon / Juventus vs Napoli / Barcelona / Chelsea / Bayern Munchen

RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finala se va juca la Lisabona pe 23 august.


Știri Man.City
25 iunie 2020


Aguero a fost operat cu succes, Pep Guardiola caută soluții pentru înlocuirea sa

Sergio Aguero a fost operat cu succes la Barcelona de doctorul Ramon Cugat, dar clubul Manchester City nu a oferit amănunte nici în ceea ce privește natura accidentării, nici o posibilă data a revenirii pe teren. Este de presupus că atacantul argentinian nu va mai apărea în actuala ediție de Premier League, însă se speră refacerea sa până în luna august când City va juca cu Real Madrid returul optimilor de finală din Liga Campionilor.

Cu un program încărcat în care campioana en-titre a Angliei mai este angrenată și în FA Cup, absența lui Aguero ridică semne de întrebare privind înlocuitorul din teren. Gabriel Jesus este singurul "nouă" disponibil, iar Pep Guardiola a comentat această situație, oferind și variante surprinzătoare pentru centrul atacului: "Jucătorii care înțeleg jocul și sunt foarte inteligenți se pot adapta să joace pe orice poziție. Ilkay [Gundogan] poate juca acolo, nu ca vârf împins, ci ca nouă fals. Este un jucător excepțional fiiindcă este foarte inteligent, iar jucătorii inteligenți pot juca și ca aripă dar și ca stopperi dacă este nevoie. Îl avem pe Gabriel [Jesus] și nu avem îndoieli în ceea ce îl privește, dar avem un program aglomerat cu puțin timp pentru recuperare și pregătire. De aceea trebuie să găsim și alte soluții. Sterling poate juca acolo fără probleme, Bernardo [Silva] este alt jucător ca și Gundogan care poate acoperi multe poziții fiindcă este foarte inteligent".