Știri Liverpool
26 iunie 2020


Liverpool, campioana Angliei pentru a 19-a oară

După 30 de ani și 58 de zile, Liverpool este din nou campioana Angliei. Cel de-al 19-lea titlu din istoria clubului dar primul în era Premier League a fost matematic confirmat după înfrângerea lui Manchester City pe terenul lui Chelsea (2-1), care face ca distanța în vârful clasamentului să fie de 23 de puncte cu șapte etape rămase de disputat.


Știri Liverpool
24 iunie 2020


Bild: Thiago Alcantara, spre Liverpool

Deși prelungirea contractului lui Thiago Alcantara cu Bayern Munchen părea doar o chestiune de timp după ce părțile ajunseseră la un acord în luna mai, cotidianul german Bild scrie că în momentul de față este mai probabilă o despărțire, după ce jucătorul a solicitat mai mult timp de gândire și discuțiile au fost suspendate.

Motivul ar fi posibilitatea transferului la Liverpool, unde Jurgen Klopp caută un înlocuitor pentru Naby Keita, care nu a dat randamentul așteptat în cei doi ani petrecuți pe Anfield de la transferul de la RB Leipzig.

Thiago Alcantara a fost unul din jucătorii de bază ai lui Bayern cu 35 de jocuri în acest sezon și foarte apreciat de antrenorul Hansi Flick, însă actualul său contract expiră în 2021 și gruparea bavareză nu ar refuza să ia ceva bani în schimbul său, cu atât mai mult cu cât l-a achiziționat în mod asemănător de la FC Barcelona în 2013, pentru un chilipir de doar 25 de milioane de euro.


Știri Liverpool
08 iunie 2020


Kylian Mbappe și Raheem Sterling, jucătorii cu cea mai bună cotă de piață

Observatorul Internațional al Fotbalului a realizat a doua ediție a studiului bianual al valorii de piață a fotbaliștilor din cele cinci mari campionate ale Europei, luând în calcul vârsta, clubul la care evoluează, durata contractului în curs, cifele statistice și alți câțiva parametri pentru ca rezultatul să fie cât mai relevant. În fruntea topului se află Kylian Mbappe, a cărui valoare la 21 de ani este estimată la 259,2 milioane de euro.

Următorii patru jucători în clasament sunt englezi: Raheem Sterling (Manchester City) este cotat la 194,7 milioane, Jadon Sancho (Borussia Dortmund) la 179,1 milioane, Trent Alexander-Arnold (Liverpool) la 171,1 milioane și Marcus Rashford (Manchester United) la 152,3 milioane.

Din lotul Barcelonei, cea mai ridicată valoare de piață ar avea-o Antoine Griezmann, ocupantul locului 8 în top (136,3 milioane), urmat de Frenkie de Jong, pe locul 20 (102,1 milioane). Lionel Messi este puțin mai jos în clasament, pe 22, ultimul care depășește bariera de 100 de milioane de euro, în scădere cu 25 de milioane în ultima jumătate de an.

Cu o valoare de piață de 81,4 milioane, brazilianul Rodrygo este cel mai bine clasat jucător din lotul lui Real Madrid (locul 38), urmat de Eden Hazard, pe poziția 63, Casemiro (67) și Varane (68).

Ajuns la 35 de ani, Cristiano Ronaldo este cotat la 62,8 milioane de euro și se află pe locul 70 în top. Un alt fotbalist a cărui valoare este într-o continuă depreciere este Neymar, cotat la 82.7 milioane.

Dintre jucătorii urmăriți intens pe piața transferurilor în această vară, Lautaro Martinez (Internazionale) se află pe locul 23 cu o cotă de 98.9 milioane, Kai Havertz pe 28 (94.7 milioane), iar Timo Werner pe 31 (90.3 milioane). Erling Haland, jucătorul care a făcut furori în Bundesliga de la transferul la Dortmund, ocupă locul 15, cu o valoare de piață de 107.3 milioane.