Știri Bayern
10 iulie 2020


Tragerea la sorți a tabloului Final Eight al Ligii Campionilor 2019-2020

UEFA a decis ca meciurile restante din optimile de finală ale Champions League să se joace pe 7 și 8 august pe arenele echipelor gazdă, însă își rezervă dreptul de a schimba această decizie în cazul în care situația locală generată de pandemia de coronavirus va degenera.

Sferturile de finală (12, 13, 14 și 15 august):

Real Madrid / Manchester City vs Lyon / Juventus

RB Leipzig vs Atletico Madrid

Napoli / Barcelona vs Chelsea / Bayern Munchen

Atalanta vs PSG

Semifinale (18 și 19 august)

Real Madrid / Manchester City / Lyon / Juventus vs Napoli / Barcelona / Chelsea / Bayern Munchen

RB Leipzig / Atletico Madrid vs Atalanta / PSG

Finala se va juca la Lisabona pe 23 august.


Știri Bayern
01 iulie 2020


Leroy Sané, la Bayern Munchen pentru 49+11 milioane

În ziua în care i-a prezentat oficial pe Alexander Nübel (cumpărat de la Schalke 04) și pe Tanguy Kouassi (PSG), Bayern Munchen a încheiat și transferul atacantului Leroy Sané de la Manchester City. Conform presei, campioana Germaniei va plăti o sumă fixă de 49 de milioane de euro și 11 milioane variabile, mult mai puțin decât suta de milioane de care se vorbea vara trecută, înainte ca jucătorul să sufere o accidentare gravă în Supercupa Angliei din august 2019. Salariul lui Sane la Bayern va fi de 22 de milioane de euro.


Știri Bayern
27 iunie 2020


Bayern l-a transferat pe tânărul de 18 ani Tanguy Kouassi de la PSG

Publicația germană Kicker anunță că Bayern Munchen a obținut semnătura lui Tanguy Kouassi, care nu a dorit să își prelungească contractul cu Paris Saint-Germain scadent în această vară. În vârstă de doar 18 ani, Kouassi este considerat un jucător cu un viitor strălucit, putând să evolueze ca fundaș central, fundaș dreapta și la mijlocul terenului.

În cadrul unei conferințe de presă, antrenorul lui PSG, Thomas Tuchel, s-a arătat dezamăgit de decizia tânărului jucător: "Nu este un secret că îl plac mult. A jucat la 17 ani cu Dortmund, cel mai important meci al nostru, fără ca măcar să aibă un contract de profesionist. A meritat încrederea pe care i-am acordat-o și avea un viitor strălucit la acest club. Probabil știe și el că nu a fost momentul cel mai potrivit să ne părăsească. Deloc. Se bucura de încrederea noastră, primea minute, putea să joace atât ca fundaș central cât și ca "6". Era un jucător de bază. Nu pot înțelege decizia lui. Sunt foarte dezamăgit".

Kouassi, născut chiar la Paris, este ultimul nume pe o listă tot mai lungă a jucătorilor proveniți din academia lui PSG care își caută viitorul în altă parte. Moussa Diaby, Leverkusen), Christopher Nkunku (Leipzig), Stanley Nsoki (Nice), Timothy Weah (Lille), Arthur Zagre (AS Monaco), Odsonne Edouard (Celtic), Yacine Adli (Bordeaux), Jonathan Ikoné (Lille), Antoine Bernede (Salzburg), Kingsley Coman (plecat la Juventus) sau Dan-Axel Zagadou (BVB) sunt alte tinere talente care au părăsit în ultimii ani gruparea pariziană.